Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Støvsugning er også motion, men ...

Støvsugning er også motion, men ...

På stresstelefonen i dag fik jeg et spørgsmål på motion. Vedkommende, der ringede ind havde tidligere været nede med stress og mente nu at have fået et stresstilbagefald. Han var hjemme i dag og tænkte, at han lige ville køre støvsugeren en tur, fremfor at gå ud en lille halv time, som han tidligere var bevet rådet til. Nu var hans spørgsmål "Hvorfor har jeg fået det så dårligt bagefter denne støvsugning?". Jeg måtte høre, om han havde fået lidt sved på panden og om han kunne mærke en pulsstigning, begge svar var "ja!" 

Der er rigtig mange, sågar i vores sundhedssystem, der bliver rådet (nogle endda truet til) at skrue op for den fysiske aktivitet, når de er syge med stress. Om dette er hensigtsmæssigt eller ej, afhænger af udelukkende én faktor: Tempo !!!

Jeg plejer at illustrere sammenhængen med følgende eksempel "Jo mere stress, jo lavere tempo, jo mindre stress ... tja, jo højere tempo, kan du tillade dig". Det er helt essentielt at vide, at du, som stressramt er overstimuleret i dit system. Der er en overophobning af bl.a. stresshormonet adrenalin i dit blod, dit hjerte-/karsystem er sat under press med ofte langt højere puls, du mærker en sitren eller en uro i kroppen. Når du dyrker tempofyldt motion, for du øget puls, sågar en uhensigtsmæssig hormonudladning, der forværrer din tilstand. Overstimulering med tilføjet ekstra pres ... selv ved støvsugning, som vedkommende indrømmede havde givet lidt sved på panden og en mærkbart højere puls - Lad være !!

Stress kan rigtig nok gavne af fysisk aktivitet, men her taler vi modsatrettet om laaaaangsom aktivitet, vi taler klipklap-tempo, sjosken, nærvær med omgivelserne, en rolig puls, en fornøjelse, der naturligvis helst skal være lystbetonet ved valg af sted og strækning. Så altså en dejilg rolig gåtur, kan være så fint ... afhængig af stressniveauet. Er den rigtig gal, er ro, ro og atter ro, det ultimative virkemiddel.

Skrevet af:

Be Balance

Profilbillede af Lene Marie Faber på Coach.dk

d. 06-02-2016 06:13

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder der ikke virker  [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev