8282 1212

8282 1212
Logo for Coach.dk

Kender du følelsen af sommer?

Logo for Coach.dk

Kender du følelsen af sommer?

Profilbillede af Lotte Kjærhus på Coach.dk

Medlem siden

12-10-2018

Lotte Kjærhus

Psykolog & Coach

Specialer

Familie & Relationer, Identitet, Personlig Udvikling, Selvværd & Selvtillid, Sorg, Trivsel

Nygade 12A

4300 Holbæk

26206702

26206702

26206702 Hjemmeside

Oftest hænger den måde vi lever livet på sammen med den måde vi tænker om os selv!

Selvværd handler om, hvad vi tænker om sig selv. Den værdi vi giver vi os selv og måden vi dømmer os selv på. Har man et højt selvværd, tænker man positivt om sig selv, og man har en følelse af, at man er noget værd, også selv om man begår fejl eller har svært ved nogle ting. Har man derimod et lavt selvværd, tænker man grundlæggende negativt om sig selv. Man føler ikke, man er noget værd, og man dømmer sig selv rigtig hårdt. Det påvirker ens livskvalitet negativt, da det er svært at være glad og tilfreds.

Selvværd adskiller sig fra selvtillid, der i stedet handler om, hvorvidt man har tillid til, at man er god til de ting, man skal præstere. Selvtillid handler om, hvorvidt man stoler på sine egne evner. Har man dårlig selvtillid, stoler man altså ikke på sine egne evner til at præstere. Man kan dog godt have stor selvtillid på ét område, mens man på andre områder kan have lav selvtillid.

Lavt selvværd og lav selvtillid gør én usikker, hvilket vil komme til udtryk, når man er sammen med andre mennesker. Hvis man er usikker, kan man nemt lade sig dominere af andre og have svært ved at sætte grænser og stille krav til omgivelserne, hvilket alt sammen kan give store problemer i hverdagen, fx i ens parforhold, i vennekredsen og på arbejdspladsen.

Årsager

Ens tanker om sig selv er især baseret på ens tidlige erfaringer. Hvis man igennem sin barndom og ungdom har fået kærlighed, ros og positiv opmærksomhed fra familie og venner, vil man over tid typisk udvikle et højt selvværd. Man vil have fået følelsen af, at man er noget værd, og man vil derfor tænke positivt om sig selv. Hvis man derimod er blevet fx kritiseret, ignoreret, mobbet af sine jævnaldrende og ikke har følt sig elsket, vil man over tid udvikle et lavt selvværd. Man vil have en følelse af, at man ikke er noget værd, og man vil tænke negativt om sig selv. Fysisk eller psykisk sygdom som fx angst og depression kan også hænge sammen med et lavt selvværd.

, Personprofil.dk
, Spot stress
, Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h
, Stresslinien
, Markedsfør dine produkter overfor coaches
, ICF Danmark
Få din bannerannonce her »
OM COACH.DK

Nyheder

Til Pressen

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

CVR  26152984

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Bannermarkedsføring

Medlemstilbud

Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A, 4300 Holbæk

+45 8282 1212

mail@coach.dk

Find vej