Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

3 små ord der kan være afgørende for din trivsel

3 små ord der kan være afgørende for din trivsel

Ofte lader vi os påvirke af alle mulige ting, der foregår omkring os. Mange gange er det ting, der i virkeligheden ligger uden for vores indflydelse. Så hvis du lader dit humør påvirke i negativ retning af oplevelser, som du alligevel ikke har en kinamands chance for at gøre noget ved, så lader du andre mennesker eller begivenheder tage kontrollen over din sindsstemning & din daglige trivsel.

Sidder du i en trafik-kø, er bussen lige kørt, eller er det en sur kunde foran dig i supermarkedet du lader dig påvirke af? Måske du har nogle helt andre oplevelser der er dine ”trickere” for dårligt humør og sindsstemning. Du har sikkert ikke svært ved at finde dem frem. Og hvad er det de gør for dig – andet end at skabe dårlig stemning?

Næste gang du er ude for en situation der ”tricker” dig – og som du alligevel ikke selv kan ændre på – så kan du kan vælge at gøre som du plejer – med stor chance for at få det samme resultat, eller du kan vælge at gøre noget.

PYT – et lille ord på tre bogstaver, der kan gøre en markant forskel. Lær dig selv, når du mærker at her oplever du noget, som er ude af din kontrol, sig PYT og kom videre.

Du kan have særlige strategier for at bruge pyt, for at du husker det og får det brugt inden du har ladet dig selv køre med i en negativ spiral.

En strategi kan være at bede om HJÆLP. Hvis du er som jeg, og en masse andre dejlige mennesker, så sætter du måske en ære i at gøre tingene selv, eller du vil ikke være til besvær, eller du tænker at det er for lille (eller stor) en ting at bede om HJÆLP til. Det er nemmere at klare ærterne selv. Men at få HJÆLP til noget der er svært, behøver ikke at være en byrde for den der hjælper. Faktisk er vi mange der bliver glade af at blive spurgt om HJÆLP, og når andre spørger os, så bliver vi også bedre til selv at spørge om HJÆLP.

Det kan dreje sig om HJÆLP til at sige PYT! At du fortæller om din beslutning ”jeg vil ikke lade mig påvirke negativt af begivenheder der alligevel er udenfor min kontrol”, Og at din strategi er at sige PYT. Du beder derfor om HJÆLP til at blive husket på, at PYT er en mulighed. Det kan også dreje sig om HJÆLP til en helt konkret fysisk opgave, om HJÆLP til at dele en sorg eller en bekymring.  Tænk efter – er du nogen sinde blevet ked af, at blive spurgt om du ville hjælpe? Og hvilken følelse har du haft efter at have hjulpet?

Det sidste korte ord, som er rigtig godt at have liggende klar er NEJ. Alt for mange af os er tilbøjelige til at sige ja til mange af de ting, vi bliver spurgt om. Både om vi vil hjælpe, om vi vil med til et socialt arrangement eller påtage os en opgave. Ja ligger tit først på tungen & det er naturligt, for det giver en god følelse at hjælpe, deltage & løse opgaver. Men måske er det et ”automatisk ja” du har installeret, og så kan det være en god ting at fokusere på at NEJ også er en mulighed. At du giver dig tid til at blive bevidst om, hvorfor svarer du som du gør? Du har forskellige enkle muligheder:

  • Hvis du har brug for tid til at mærke efter hvilken beslutning der er rigtig for dig, eller få flere informationer eller HJÆLP til hvad du skal svare, så sig du vender tilbage senere (sæt gerne tid på – feks i morgen eller om en uge ) – og husk så at vende tilbage.
  • Hvis du ikke bryder dig om at sige NEJ direkte til vedkommende, så sig du gerne vil vende tilbage på en mail.

De tre små ord PYT – HJÆLP – NEJ kan, hvis du er bevidst om at bruge dem, give dig kontrol over din egen sindsstemning og dit velbefindende. Det er dig der sidder ved førersædet og du lader dig ikke påvirke af begivenheder, som alligevel er udenfor din indflydelse – du siger PYT. Du kan bede om HJÆLP hvis du har brug for det, og du kan svare NEJ til spørgsmål, tilbud og begivenheder som du ikke har tid, overskud eller lyst til.

Skrevet af:

Abell Coaching & Udvikling

Profilbillede af Stine Abell på Coach.dk

d. 05-01-2016 10:39

Søg i blandt

621

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
I den sidste ende fortryder vi kun, de chancer vi ikke tog  [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev