8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Er det til tider hårdt at være alene om det hele? "

Den indre stemme, hvor meget fylder den?

Den indre stemme, hvor meget fylder den?

- Det at være uden at miste bevidstheden om at være!

 

Er du opmærksom på hvem du virkelig er? Hvad definerer dig, som den du er, giver dig en indsigt i dit indre dig?

 

Vi er som mennesker altid omgivet af ting, andre mennesker, dyr og natur. Alt dette griber forstyrrende ind i vores sind og skaber tanker, som vi er tilbøjelige til at tro er os, er vores identitet, det som definerer os.

Vi er ikke vores tanker, men hvad er vi så. Vi ER. Hverken mere eller mindre. Det bevidste menneske, der er i stand til at observere og studere tanken, angsten, misundelsen, vreden, jalousien.

Men hvor kommer disse tanker, disse følelser, der fanger os ind og gør at vi ofte er et andet sted end lige her, fra? Egoet er svaret.. Men hvad er egoet? Egoet er menneskets aktuelle tilstand. Egoet er det, der forsøger at holde styr på alt og dette gør det ved at sætte ord og følelser på alt, hvad vi oplever, ser og føler. Som menneske kan vi kun opfatte, opleve og tænke på virkelighedens overfladiske lag. Det svarer til mindre end toppen af et isbjerg.

Alt i denne verden er forbundet. Ikke kun mennesker, men alt liv og alt, der har forbindelse med livets kilde.

Forestil dig at du står med en sten i hånden og ser på den eller holder den og bare lader den være uden at påføre den ord eller andre mentale mærkater. Så vil du måske få en fornemmelse af ærefrygt eller undren. Den kommunikerer sin essens til dig og spejler din egen essens tilbage til dig.  Når vi ikke altid dækker verden med ord og etiketter, genfinder vi vores livs fornemmelsen af det mirakuløse, som gik tabt for længe siden, da vi som mennesker i stedet for at bruge tænkningen blev besat af tænkningen.

Det rum vi skaber, når vi ikke længere dømmer, vurderer, italesætter, misunder m.m, kalder nogen for fred, stilheden i baggrunden. Det er det indre rum, der ikke længere er betinget af tilstand. En tilstand der ikke længere er fuldstændig opslugt af tanker.

Men hvem er du, dig der oplever alle disse sanseindtryk?

Du er bevidsthed. Bevidsthed er det, der er, når der ikke sættes ord på. Bevidsthed kan ikke forklares, for i det øjeblik du forklarer det, forsvinder det og bliver til et nyt objekt.

Al viden foregår dualistisk mellem subjekt og objekt. Den, der ved og det, der vides.  Når du finder ind i det tidsløse rum, væren, er du der, hvor oplevelsen er lige nu og her, ikke i fremtid, ikke i fortid, men i nutid. Det er din bevidsthed. Du kan sanse den direkte i enhver situation, uanset hvor du er. Den bliver til nærvær, det indre rum, hvor teksten på denne side opfattes og bliver til tanker, det underliggende JEG-ER.

Skal du finde det, der er det vigtigste for dig og finde ind til dit sande jeg, vil et første trin på vejen være at observere og se uden at sætte ord på, uden at genkende og sætte det, du observerer, i bås. Observér, føl, lyt og mærk. Giv det noget tid og efter et stykke tid vil du opleve denne stilhed i baggrunden, denne fred.

Du skal ikke blive forskrækket, hvis du bliver ”bombarderet” med tanker, det er dit ego, der føler sig overset og forsøger at få dig til at tage stilling. Hver gang en tanke forsøger at trænge sig på, så modtag den med kærlighed, og tak den for at være der, men send den videre uden at kommentere den eller tage den til dig.

Ved på denne måde at lade dine tanker og følelser komme på afstand og nøjes med at observere dem uden at identificere dig med dem, bliver du bevidst om DIG.

Det betyder ikke, at du ikke har et ego, tanker eller følelser. Det har du, og det vil du blive ved med at have. Men det at finde det indre ”tomme rum”, er vejen til bevidsthed og en større accept af, hvem du er, og hvad du behøver at fokusere på fremad.

Så brug et minut, eller længere, til at observere, lytte og føle, uden at vurdere, kategorisere eller bedømme og mærk nærværet NUET.  

 

Oprettet af

Profilbillede af Kiwicoaching på Coach.dk

Kiwicoaching

Indlæg nr. #983
25-02-2018 16:02

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Team og relationscoaching på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Personprofil.dk på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Spot stress på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Markedsfør dine produkter overfor coaches på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Stresslinien på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212