8282 1212

  8282 1212
Logo for Coach.dk

Har du drømme du mangler at udleve?

Logo for Coach.dk

Har du drømme du mangler at udleve?

Det bedste råd før jobsamtalen. Som ingen følger…

Det bedste råd før jobsamtalen. Som ingen følger…

Hvis du har det som flertallet af de mange mennesker, jeg har drøftet jobsamtaler med, så synes du at det går nogenlunde okay med dine samtaler. Eller måske er du ligefrem god til det. Men alligevel får du ofte et afslag med besked om at virksomheden har fundet én, der havde lige netop den erfaring eller de kompetencer, de ledte efter. Og så er der jo ikke noget at gøre ved det, vel…?

Men hvad hvis du kunne have præsenteret dig bedre, mere skarpt, mere målrettet. Så var det måske dig, der fik jobbet. Måske mangler du ikke noget for at være den bedste til at udfylde jobbet. Du mangler at forberede dig bedre, for at kunne sandsynliggøre, at du er den rigtige til jobbet.

Et grænseoverskridende råd

Din eneste reelle mulighed for at finde ud af, hvordan du fremstår, er at se det med dine egne øjne. Du får aldrig den skinbarlige sandhed fra den arbejdsgiver, der vælger dig fra. Måske får du en fornuftig forklaring, måske får du det harmløse lag feedback-fernis, måske får du bare et skaldet afslag.

Altså må du optage en video af dig selv, når du øver dig på din præsentation! Videoen afslører nemlig det hele: din fremtoning, dit kropssprog, din indledning, dit taletempo, dine pauser, din betoning, dine argumenter – dine styrker og svagheder i situationen…

INGEN gør det.

Okay, næsten ingen. Undskyldningerne står i kø:

”DET er bare for grænseoverskridende”. Jep, det synes de fleste, men alternativet er, at du måske fremstår uheldigt overfor en måske kommende arbejdsgiver – synes du, det er bedre?

 ”Arhmen, jeg kan altså bare ikke fordrage at høre min egen stemme”. Nånåeh, og det tror du at vi andre kan...? De fleste af os er heller ikke helt tossede med at gå til tandlægen...

”Jeg er ikke så god til det der med teknik – så det kan jeg nok ikke finde ud af”. Kender du en teenager? Godt, så har du nemlig en tekniker/fotograf/instruktør/ekspert ved hånden. I øvrigt handler det nok bare om, at du selv har accepteret det som en undskyldning.

”Jamen, jeg plejer altså bare at sige det højt for mig selv - det er vel lige så godt”. Nej. Du får slet ikke det samme for pengene ved bare at sige det højt. Men du har ret i, at det er bedre end ingenting.

”Jeg kan jo ikke både holde mobilen og mine notater og samtidig se ind i kameraet..." Okay, vi er jo flere fra den generation, der ikke er født med mobilen vokset ud som en del af armen. Men for små 100 kr kan du købe en lille holder, der kan stå på bordet og holde den for dig.

”Nå, okay, men det kan da godt være jeg skulle overveje det”. Nej. Du skal GØRE det. Ellers bliver det ligesom dit nytårsfortsæt om et fitnessabonnement, så du kan bilde dig selv ind, at du kommer i bedre form i 2019…

Det er kun hvis du faktisk GØR det, at det hjælper. Kun hvis du faktisk SER og HØRER dig selv, at du bliver bevidst om, hvor du kan ændre noget i din præsentation.

 

 

Skrevet af:

Lifecoach

Profilbillede af Lis Petersson på Coach.dk

d. 04-01-2019 14:30

Læs mere om profilen her »

Søg i blandt

608

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »

Ugens citat

Uanset om du tror du kan eller ikke kan, så får du ret...

GROW2, Team og relationscoaching
GROW2, Coachuddannelse
Annette Kledal - Expand ApS, Mentorcoaching (06/13)
Annette Kledal - Expand ApS, Videregående Coachuddannelse
, ICF Danmark
GROW2, Kurser
Få din bannerannonce her »
OM COACH.DK

Nyheder

Til Pressen

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

CVR  26152984

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Bannermarkedsføring

Medlemstilbud

Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A, 4300 Holbæk

+45 8282 1212

mail@coach.dk

Find vej