8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" I tvivl om hvad du vil med dit liv, når du bli'r voksen? "

Det bedste råd før jobsamtalen. Som ingen følger…

Hvis du har det som flertallet af de mange mennesker, jeg har drøftet jobsamtaler med, så synes du at det går nogenlunde okay med dine samtaler. Eller måske er du ligefrem god til det. Men alligevel får du ofte et afslag med besked om at virksomheden har fundet én, der havde lige netop den erfaring eller de kompetencer, de ledte efter. Og så er der jo ikke noget at gøre ved det, vel…?

Men hvad hvis du kunne have præsenteret dig bedre, mere skarpt, mere målrettet. Så var det måske dig, der fik jobbet. Måske mangler du ikke noget for at være den bedste til at udfylde jobbet. Du mangler at forberede dig bedre, for at kunne sandsynliggøre, at du er den rigtige til jobbet.

Et grænseoverskridende råd

Din eneste reelle mulighed for at finde ud af, hvordan du fremstår, er at se det med dine egne øjne. Du får aldrig den skinbarlige sandhed fra den arbejdsgiver, der vælger dig fra. Måske får du en fornuftig forklaring, måske får du det harmløse lag feedback-fernis, måske får du bare et skaldet afslag.

Altså må du optage en video af dig selv, når du øver dig på din præsentation! Videoen afslører nemlig det hele: din fremtoning, dit kropssprog, din indledning, dit taletempo, dine pauser, din betoning, dine argumenter – dine styrker og svagheder i situationen…

INGEN gør det.

Okay, næsten ingen. Undskyldningerne står i kø:

”DET er bare for grænseoverskridende”. Jep, det synes de fleste, men alternativet er, at du måske fremstår uheldigt overfor en måske kommende arbejdsgiver – synes du, det er bedre?

 ”Arhmen, jeg kan altså bare ikke fordrage at høre min egen stemme”. Nånåeh, og det tror du at vi andre kan...? De fleste af os er heller ikke helt tossede med at gå til tandlægen...

”Jeg er ikke så god til det der med teknik – så det kan jeg nok ikke finde ud af”. Kender du en teenager? Godt, så har du nemlig en tekniker/fotograf/instruktør/ekspert ved hånden. I øvrigt handler det nok bare om, at du selv har accepteret det som en undskyldning.

”Jamen, jeg plejer altså bare at sige det højt for mig selv - det er vel lige så godt”. Nej. Du får slet ikke det samme for pengene ved bare at sige det højt. Men du har ret i, at det er bedre end ingenting.

”Jeg kan jo ikke både holde mobilen og mine notater og samtidig se ind i kameraet..." Okay, vi er jo flere fra den generation, der ikke er født med mobilen vokset ud som en del af armen. Men for små 100 kr kan du købe en lille holder, der kan stå på bordet og holde den for dig.

”Nå, okay, men det kan da godt være jeg skulle overveje det”. Nej. Du skal GØRE det. Ellers bliver det ligesom dit nytårsfortsæt om et fitnessabonnement, så du kan bilde dig selv ind, at du kommer i bedre form i 2019…

Det er kun hvis du faktisk GØR det, at det hjælper. Kun hvis du faktisk SER og HØRER dig selv, at du bliver bevidst om, hvor du kan ændre noget i din præsentation.

 

 

Oprettet af

Profilbillede af Lifecoach på Coach.dk

Lifecoach

Indlæg nr. #1038
04-01-2019 14:30

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Team og relationscoaching på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Personprofil.dk på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Spot stress på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Markedsfør dine produkter overfor coaches på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Stresslinien på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212