8282 1212

8282 1212
Logo for Coach.dk

Føler du dig ofte alene eller udenfor fællesskabet?

Logo for Coach.dk

Føler du dig ofte alene eller udenfor fællesskabet?

Det med lykken....

Det med lykken....Noget af det, der kan få os ud af fjerene om morgenen er håbet om lykken. Det der ekstra krydderi. Det er lykken, der gør, at vi går ind i eller bliver i relationer - også når det ser sortest ud. Det er håbet om lykken, som holder os i gang. Og jeg ser ofte, at livet bliver en lang jagt på lykken - hvad enten den er defineret eller ej.

 

Lag mig slå fast, at lykken altid er en individuel størrelse. At det, der er lykken for dig, ikke nødvendigvis er det for din veninde, din mand, din kone eller hende nede i Brugsen. At det, der var lykken på et tidspunkt i dit liv, måske ikke er det samme, som er lykken for dig nu. At nogen aldrig når lykken. Det kan være fordi, de forventer noget helt saligt med aura og glitter - og som faktisk slet ikke findes.

 

Jeg talte med en kvinde på kanten af en skilsmisse. For mange år siden vidste hun, at lykken var et liv sammen med HAM. Men det var det ikke. Så definitionen på lykke skifter hele tiden. Og den kan være meget svær at definere.

 

Min erfaring er, at den opstår momentant og fylder kroppen med glæde og mening. Og det er nogen skønne øjeblikke. Og så fortager den sig igen. Så den kan være svær at styre.

Det, du derimod KAN styre, er tilfredshed. Lykkens ofte oversete lillesøster. Tilfredshed er der, hvor alt det vigtige går op i en højere enhed, fx:

 
  • Du omgiver dig med dejlige mennesker, der gør noget godt for dig

  • Du bruger din tid på noget, der i overvejende grad giver mening for dig

  • Du har nogen rammer for din tilværelse, som gør, at du smiler mere end du ikke-smiler

Og HER kan du definere mere præcist, hvad det vil sige for dig - og du skal turde være ærlig.

  • Du kan vælge mennesker til og fra. Ikke spontant eller uovervejet, men hvis du har mennesker i dit liv, som ikke gør dig noget godt og som dræner dag, så KAN du faktisk vælge dem fra. Jeg siger ikke, at det er let, men du KAN godt gøre det.

  • Du kan tillade dig selv at tænke helt bevidst over dit arbejdsliv, så du finder en balance mellem den indtægt, du skal bruge og det indhold i dine hverdage, du har brug for. Er det nemt? Nej. Er der noget, du så skal sige farvel til? Ja, det er der. Og den afvejning er det kun dig, der kan foretage.

  • Det kan være, at alle dine omgivelser forventer et mor-far-og-børn-liv fra dig. Det kan godt være, at det passer dig. Det kan også være, at det ikke gør. Det kan være, at du ville trives med et karriereliv i den indre by med masser af cafebesøg og dyre middage med trendsettere. Det kan også være, det ikke gør. Hvis det er sådan et liv, du har - hvad kan du så ændre på?

Synes du, at dit liv trænger til noget forandring, så vil jeg faktisk ikke anbefale dig at gå fra den ene grøft til den anden. Jeg vil anbefale dig at prøve at ændre på en ting ad gangen. Så ændrer du nemlig på dynamikken i din hverdag, og måske kommer tilfredsheden så frem?

 

PS: Danmark og Finland ligger i evig dyst med hinanden om at være øverst på listen over det mest lykkelige folkefærd i verden. Men hvad vi ikke taler voldsomt meget om, er at ordet "happy" faktisk også betyder tilfreds. Så hvis du tror, at alle andre er lykkelige, og du selv "kun" er glad og tilfreds - så er du faktisk allerede kommet ganske langt.

Søg i blandt

606

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Det er bedre at tænde blot et lille lys end at forbande mørket - Citater på Coach.dk Del et citat fra Coach.dk på facebook
GROW2, Kurser
Annette Kledal - Expand ApS, Mentorcoaching (06/13)
Annette Kledal - Expand ApS, Videregående Coachuddannelse
, Markedsfør dine produkter overfor coaches
, Stresslinien
GROW2, Coachuddannelse
Få din bannerannonce her »
OM COACH.DK

Nyheder

Til Pressen

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

CVR  26152984

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Bannermarkedsføring

Medlemstilbud

Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A, 4300 Holbæk

+45 8282 1212

mail@coach.dk

Find vej