8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Klar til at møde en ny dag med et smil? "

Du har ALTID et valg - også selv om det ikke føles sådan

Du sidder ikke en hel aften og kigger på noget som du syntes er kedeligt, uhyggeligt eller uinteressant. Nej, du træffer et valg om at skifte program, så du kigger på det som du syntes er godt. Du tænker ikke engang over at du skifter program, du gør det bare.

Men det er ikke alle valg der er nemme, på mange områder har du det garanteret sådan, at du føler at du ikke har noget valg. Fx dit arbejde. Måske har du et arbejde som du ikke er særlig glad for, eller som endda giver dig stress, men du siger ikke op, for hvad sker der så med økonomien, har jeg råd til mad, bolig, børn osv. I sådan en situation kan det nemt føles som om, at du ikke har noget valg, du er nødt til at blive i dit job fordi der skal mad på bordet. Du overbeviser dig selv om at du bare må bide tænderne sammen, så slemt er det vel heller ikke. Men det gør dig ikke glad vel?

Men lad os nu – bare et øjeblik – lege med tanken om, at du rent faktisk har et valg. Du kan fx vælge at finde dig et nyt job, og hvis du bliver lidt i den tanke, hvad skal det nye job så være for et? Hvor vil du gerne arbejde? Hvad vil du gerne arbejde med? Hvor langt væk skal det være? Hvordan skal arbejdsklimaet være? Stil dig selv alle disse spørgsmål og bare giv dig selv lidt tid, og læg mærke til hvad der kommer frem af tanker. Det er jo slet ikke sikkert at du er nødt til at skifte arbejde, det kan være at du pludselig opdager, at mange af de ting du ønsker dig, faktisk er i dit nuværende job, og at der bare skal forandres lidt her og der.

Det at have bevidstheden om at du altid har et valg uanset situationen, giver dig frihed. Det du selvfølgelig skal være klar over, - og som du skal tage højde for inden du vælger - er naturligvis konsekvenserne af de valg du træffer.  Lav fx en positiv/negativ liste. Prøv også, at du ikke kun har to- men mindst tre valgmuligheder, det gør at du ikke havner i et dilemma. Hvis du ikke kan komme i tanke om en tredje valgmulighed, så stil dig selv spørgsmålet: Hvis nu jeg havde en tredje mulighed, hvad vil det så være? Din hjerne kan ikke lade være med at svare, så ha’ lidt tålmodighed, svaret skal nok komme.

Det at du altid - i enhver situation - har et valg, gør at du bliver mere bevidst om hvad du har, og gerne vil have i dit liv. Det er helt sikkert en anden følelse at gå på arbejde, når det er noget du har valgt, fremfor at det er noget du er nødt til at gøre. Det handler om at du lever det liv du gerne vil, og det bliver nemmere når du træffer gode valg for dig selv. Hvem du gerne vil være sammen med, hvor du gerne vil bo, hvad du gerne vil lave osv. Når du vælger til og fra får du ejerskab over dit liv, og du bliver sværere at vælte omkuld, fordi du ved, hvorfor du gør som du gør, for det har du jo selv valgt.

Ikke at gøre noget ved din situation er også et valg – husk det!

Der er ikke nogen eller noget der vælger noget for dig, hvis du har det sådan, er det fordi du tillader – og dermed også vælger – at lade andre bestemme hvad du skal.

Start med at overbevise dig selv om, at du ALTID har et valg – også selv om det ikke føles sådan. Sig til dig selv når det hele bliver lidt trælst, at det ikke behøver at være sådan. Kan jeg træffe et bedre valg for mig selv?  

Rigtig god fornøjelse med at træffe gode valg for dig selv :-)

Oprettet af

Profilbillede af Inge Hjort på Coach.dk

Inge Hjort

Indlæg nr. #1028
18-11-2018 14:43

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Team og relationscoaching på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Personprofil.dk på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Spot stress på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Markedsfør dine produkter overfor coaches på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Stresslinien på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212