Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Du skal være klar til dit næste parforhold

Du skal være klar til dit næste parforhold

Fra min stol møder jeg tit mennesker, der leder efter nye kærester og partnere, har det med at ønske sig noget nyt og finde det samme.

Efter kuldsejlede forhold skynder de sig ud på det store sydende kødmarked og går lige direkte efter det, der mest ligner en kopi af det, de kom fra. De finder kvinder af samme type, mænd, der ligner hinanden eller hvad det nu kan være. Det er helt menneskeligt. Den menneskelige hjerne tror nemlig, at fordi noget ligner det, vi kender, så er det også det, der er bedst for os.

Det er også det, der gør, at nogen siger, at “hun giftede sig med sin far”. Det gjorde hun ikke, men der kan sagtens være træk hos hendes ægtemand, der ligner nogen træk, som hendes far havde. Så vi vælger det bekendte gang på gang. Og vi går i de samme fælder gang på gang. Der er fx kvinder, der konsekvent vælger mænd, der er væmmelige mod dem. For det er et mønster, de kender. Måske fra deres første kæreste, måske fra deres forældres forhold. Så bare fordi, det er noget, vi kender betyder det ikke, at det er det sunde valg for os. Og så har vi dødsdømte forhold, før de overhovedet er gået i gang.

Og ved du hvorfor det sker? Fordi der er to ting, vi ikke gør efter et brudt parforhold:

  • Sørger for at blive så følelsesmæssigt afklarede, at vi faktisk er helt klar til at indgå i nye og meningfulde relationer uden at slæbe en masse bagage ind i et nyt forhold. Og vores kommende og endnu ukendte partner gør det så også. Det er derfor, at ca. 90% af parforhold ikke overlever de første tre måneder, og derfor at skilsmissestatistikken ligger omkring de 50%.

  • Vi sætter os ikke ned og definerer, hvad det er for en slags liv, vi ønsker at have med den nye partner. Vi tænker måske: Jeg er tiltrukket af muskuløse, mørkhårede mænd - og så går vi ud og finder muskuløse, mørkhårede mænd. Men hvad nu hvis de ikke deler vores værdier, vores ønsker for fremtiden, eller ikke synes, at vores hobby er sjov? I stedet er det en god ide at definere fx: Jeg ønsker et liv med en del humor, med et økonomisk råderum, med plads til hundeudstillinger enten sammen eller hver for sig, et liv, hvor vi ofte går ud og danser eller hvor vi bruger meget tid med vores familier. Det er nemlig meget vigtigere for vores trivsel på den lange bane.

Det er fint nok at være tiltrukket af en type - men du finder ikke den eneste ene, hvis du ikke er helt klar på, hvad det er, DU ønsker af og i et parforhold. Og hvis du ikke selv er følelsesmæssigt nok afklaret til at turde være åben og sårbar.

Skrevet af:

Mette Hvied Lauesen

Profilbillede af Mette Hvied Lauesen på Coach.dk

d. 13-02-2020 10:18

Søg i blandt

618

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Du finder ikke det lykkelige liv - du skaber det!  [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev