facebook Pixel Image On Coach.dk

  8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Mangler du retning og motivation til at sætte dig de helt store mål? "

Fiskeolie – EPA/DHA

Jeg har været til det fedeste & sjoveste foredrag, omkring noget så simpelt og måske kedeligt for nogle som fiskeolie. Men denne norske herre, han ved altså hvordan man gør enormt tørt stof til noget ekstremt interessant og spændende. Og det var en total øjenåbner. Aldrig har jeg i min vildeste fantasi tænkt, nej faktisk vidst, at Omega fedtsyre har så meget indflydelse på vores krop, især vores hjerne som ren faktisk styre alt ned til den mindste celle. EPA & DHA giver så meget mere mening nu. Jeg blev faktisk lidt skræmt.

Måske du ikke kan lide fisk, eller måske spiser du for lidt fisk? Spøger du mig, så vil jeg uanset om jeg spiser fisk, forsat tage min daglige dosis af fiskeolie.

Og hvorfor så det?

Jo det er ret nemt at svare på. Jeg vil gerne holde diverse sygedomme langt væk og gerne så længe så muligt hvis de nu skulle snige sig frem, for i bund og grund kan vi aldrig være 100 procent sikker på noget som helst. Livet er jo helt sit eget. Vi er alle unikke skabt. Og hvor er det fantastisk i sig selv ik`.

Men jeg vil i hver faldt gerne forebygge min krop mod hjertekarsygdomme, supplere til min leddegigt, og min irriteret tarm, ren faktisk den inflammation jeg har i kroppen pga. jeg dagligt må indtage en masse smertestillinde medicin. Og som en godt og velsmagende supplement til kosten. Jeg kan kun anbefale at hvis man ikke spiser ret mange fisk, eller slet ingen, så er det bare om at komme i gang da. Mange med hjertekarsygdomme, spiser også fiske olie som behandling af deres sygdom.

Skal jeg vælge så skal det også være flydende, ja gud pokker det er svært at få ned, men kun i starten, jeg har selvfølgelig udvalgt mig et unikt produkt som smager at citrus. Det var i starten ikke så meget smagen, men den her fedme man får i munden, føj da! Men i dag smutter det ned som det var et tår vand. Jeg ved jo hvor vigtigt og hvor godt det er for min krop!

Jeg vil helst ikke rammes af Demens eller Alzheimers og en masse andet ubehageligt, så kan jeg holde den slags væk eller udsætte det i mange, mange år, på så nem og en simpel mulighed. Ja så er det endda også billigt – tor mig medicin er dyrt, mit håb er at jg kan slippe det lidt når jeg 100 % dækket ind, det tager nogen tid før det sker, men det skal ske. Jeg lever jo kun en gang. Så haps eller slurb om du vil, ned skal det.

Faktisk smager den super godt i en smoothie eller som en dressing på salaten. Du må bare ikke varme den, og jeg har endda tabt mig lidt efter jeg er gået i gang med det fast hver dag. Wee siger Kostvejlederen, ja i fedt % det er jo skønt.

Min Omega test

Jeg er meget spændt på hvad testen siger, jeg tog jo en her fornyeligt, så når den kommer så sammenligner jeg med en igen om 3 måneder, og er den ikke hvor jeg vil have den så er tester jeg dæleme igen efter 6 mdr. Det er faktisk ret fedt at jeg har valgt at forhandle denne olie, netop fordi den lever op til de krav jeg har studeret mig til (nej det er ikke den fiskeolie Hr. Foredrags holder var sendt ud med, men en jeg har nøje udvalgt mig, i mit sortimentet af produkter i klinikken.

Netop som EQ konsulent, må jeg nu tilbyde test om fx du mangler omega (EPA/DHA) i kroppen – skal ligge mellem 0-12. Det er så fedt for der er mange der tror de er dækket helt ind fordi de spiser fisk, men tit slet ikke nok. De bliver så overrasket. Selv jeg vil ikke være overrasket over at jeg ligger helt skævt i resultat når det kommer, trods mit store fiske indtag.  Men kan jeg gøre en forskel for mig selv og også for andre, så er jeg bare så super glad og taknemlig for at jeg kan og må. Jo jeg hjælper en masse i forvejen med vægttab og sådan, men jo mere man kan hjælpe andre her i dette ellers forskruet samfund, jo bedre har jeg det. Jeg gør en forskel, og det smitter skulle jeg lige hilse at sige.

Forskningen
Forskningen siger jo også at ved blodprop i hjertet, vil ca. 1.000 mg omega-3 fedtsyrer dagligt eller en masse fiskemåltider og gerne flere gange ugentligt, at det helt vildt og markant mindsker risikoen for pludselig hjertestop. Og de her Triglycerid man har i blodet, det ren faktisk kan sænkes her, blandet andet hos diabetikere, hvor fiskeolier faktisk ikke påvirker blodsukkeret hos diabetikere.

Jo det kan være at man så har brug for ret så høje doser af fiskeolie, derfor anbefaler jeg også altid at er man ramt, at man lige taler med sin læge. Tager vi Kolesterol, her kan fiskeolie øge det sunde kolesterol lidt (HDL). Dog skal man ikke skynde sig at spise en masse fiskeolie med det formål at sænke kolesterolet. Jeg er jo selv spændt på om jeg kan slippe min pille for forhøjet Blodtryk, for ren faktisk kan fiskeolie sænke både det systoliske og det diastoliske blodtryk.

Mit liv - jeg glæder mig ENORMT

Men for pokker hvor jeg glæder mig til at kunne mærke at det måske også kan hjælpe på mine led. Min skader har jo givet mig Leddegigt, og bare lidt færre smerter, og mindre morgenstivhed er så velkomment. Uhh jeg glæder mig…og håber og krydser for at mit liv vil hjælpe – læs min krop er modtagelige som alle andre. Fordi jeg skriver så ledes, er jo I der kender mig godt ved hvor uheldig jeg er . Og alle bivirkninger – jep dem jeg min krop da afprøve bahhh. Ja sådan føler jeg det ret tit. Men med de påviste kliniske afprøvninger på leddegigtpatienter, der har spist fisk eller fiskeolie i høje doser af omega-3 fedtsyrer dagligt, har vist positivt effekt. Studierne er generelt af kort varighed. Men for pokker bare lidt mere rørighed, smidighed og mindre smerte = velkommen hos mig tak!

Herren fra Norge her nævnte også et fiskeoliens virkning forsat forskes i med hensyn til en masse sygdomme, og det er så spændende, der kommer nemlig nye positive resultater og man bliver klogere. Fx tænk hvis demens, depression, menstruationssmerter, Crohns sygdom, ADHD, astma, ADHD og masse andre kan komme til at vise endnu bedre resultater. Altså med alt det fiskeolie skulle være godt for, så kan jeg ikke forstå vi ikke spiser mere fisk. Et det smager godt (for nogle) men for pokker hvor kan det en masse.


Man mærker det nok ikke som sådan, slet ikke hvis man ikke fejler noget som helst. Men hvorfor ikke holde sådan sygdomme muligheder helt væk, det ville da være for fedt at kunne leve hele livet uden at fejle en disse. Men det er bevist at det gavner, så hvorfor ikke bare lade det være en del af sit liv. Jeg har talt og kan godt ærgre mig rigtig meget over at jeg først er blevet så klog nu, men man kan jo altid være bagklog. Men nu er valget gjort – Fiskeolie er en del af mig – BASTA!

Hvad er fiskeolie så?

Fiskeolier er flerumættede omega-3 fedtsyrer ved navn EPA og DHA.

I vores kroppe indbygges fiskeolie i den cellemembran, som omgiver hver eneste kropscelle i kroppen. Fiskeolierne omdannes gradvist til noget så fin der hedder eikosanoider, som er en stor gruppe aktive hormonlignende signalstoffer, som har mange biologiske virkninger.

De her eikosanoider fra omega-3 fedtsyrer har fx følgende virkninger:

  1. De stabiliserer hjerterytmen, som kan give en lavere risiko for hjerterytmeforstyrrelser.
  2. Så udvider de blodkarrene – det gør blodtrykket falder.
  3. De modvirker så blodet ikke sammen sammenklumpning og forebygger blodpropper-
  4. Og så kan det dæmpe betændelse i  fx blodkar som modvirker åreforkalkning.

Kilde; Ovenstående 4 punkter er venligst lånt at Hjerteforeningen.


Skrevet af Sandra H. Mouritzen - Konsulent I Proces Ernæring ® / Kostvejleder & Sundhedscoach

Oprettet af

Profilbillede af Vælg det gode liv på Coach.dk

Vælg det gode liv

Indlæg nr. #942
13-09-2017 17:40

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Kurser på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mindfulness kurser - Line Buch på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Videregående Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mentorcoaching (06/13) på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212