Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

For meget, for lidt, fortvivlet

For meget, for lidt, fortvivlet

Nogle knokler, fx jer i sundhedsvæsnet, detailhandlen, forvaltningerne. Andre har pludselig god tid, fx de hjemsendte offentligt ansatte. Og atter andre er ængstelige eller i panik over at omsætningen er gået i stå. Selvom regeringen gør hvad den kan for at holde hånden under - eller er det over? os alle sammen.

Hverdagens trygge forudsigelighed er som Titanic, der er gået ned med meget kort varsel. Vi sidder nu i samme (rednings)båd, men i meget forskellige positioner. Nogle er forholdsvis ovenpå, mens andre vitterligt har røven i vandskorpen.

Det er en af opskrifterne på konflikt.

Samtidig med at regeringen står klar med beredskaber til at klare situationen på sygehusene og i økonomien, så har vi også brug for beredskaber til at imødegå et muligt kollaps i respekten for hinanden, nu vi er ramt så forskelligt.

Min gamle tante Abba, en skrap gammeljomfru, som familiens børn frygtede og elskede, havde en talemåde: Vi har alle brug for overbærenhed. DET har vi i sandhed nu. Overbærenhed over for dem, der er ængstelige over økonomi og helbred, og overbærenhed over dem, der udmattede føler at de løber stærkt for alle os andre, der pludselig har god tid.

I den bedste af alle verdener mødes en sur bemærkning med omsorg, en panik-udmelding med varm nysgerrighed.

I dag er det måske dig, der skælder en sagesløs ud (selvom vedkommende i øjeblikkets hede slet ikke virker sagesløs). I morgen er det dig, der bliver overfuset. Jeg har tre gode råd, som kan bringe vores verden lidt tættere på den bedste af alle:

  1. Hvis nogen vrisser eller langer ud efter dig, spørg dig selv: Hvad er det for en tilstand, denne person længes efter? (det er måske forudsigelighed, tryghed eller hvile). Tag en dyb indånding og spørg, om din antagelse er rigtig. "Længes du efter at vi i det mindste ved, hvornår vi kan vende tilbage til normalen?"
  2. Hvis du selv vrisser eller langer ud efter andre, spørg dig selv: Hvad længes jeg i grunden efter? Og fortæl det. "Phew, jeg har bare brug for at tro på, at alt bliver godt igen!"
  3. I stedet for at forsvare og forklare hvad du har sagt, fortæl hvordan du har det. Mange af os har et følelsesregister, der er en oktav højere i øjeblikket. Måske er lunten kort, måske er du irriteret over udsigten til at Corona-krisen trækker ud. "Ups. Jeg er lidt oppe at køre for tiden. Kan vi tage dén om igen?"

I den bedste af alle verdener rykker vi sammen, når vi er under pres. Vi kan godt rykke sammen som mennesker, selvom vi holder fysisk afstand. Vi kan genkende menneskeligheden i hinanden og bære over. Her i vores fælles båd har vi alle brug for overbærenhed.

Søg i blandt

621

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder der ikke virker. Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev