Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Hvad er der med fortid?

Hvad er der med fortid?

Hvad er der med den fortid?

Din fortid har stor indflydelse på din nutid. På mange forskellige måder. På godt og ondt som man siger og med forskellige indflydelse på forskellige tidspunkter.

Du har en historie men du er ikke din historie, sådan lyder en sætning jeg lærte for mange år siden. Det betyder at vi har en historie med os, altså noget som er sket. Men vi ER ikke den historie og vi kan agere anderledes end den hvis vi vil. Et eksempel: Et menneske blev kaldt dum og uduelig i skolen. Det er historien og fakta. Men vedkommende er ikke dum og uduelig som person og behøver ikke leve en liv som ham den dumme og uduelige. Han er også velkommen til at tænke noget helt andet om sig selv i dag.

Det er selvfølgelig nemmere sagt en gjort. Sådan er det altid.

Vores bagage vi har med fra fortiden, er også det der har formet os og gjort os til den vi er nu og det vi kan og det vi rummer. Som mennesker kan vi tåle ret meget og stå igennem meget. Tænk på hvor stærk du er, med alt det du har oplevet, og du er stadig her og fungerer og kan alt mulig. Husk på det – især på de dårlige dage.

Det vi oplever som barn er meget stor indflydelse på hvordan vi har det og hvordan vi opfatter os selv. Oplevelser har sat sig på vores nethinde, i vores hukommelse, i kroppen, osv.

Vi er særligt modtagelige når vi er børn, derfor gør det ekstra meget ved os, det vi oplever. Både godt, skidt og alt det midt imellem.

Det vi lærer fra de voksne der er omkring os er det som er det rigtige for os. Vi er for små til at vide og tro andet og således bliver det vi bliver præsenteret for, sandheden. Således er det med til at forme os og gøre os til dem vi er og det vi anser for det rigtige. Når vi så måske senere opdager at ikke alt vi har med os er godt, er det både befriende at vide at vi kan ændre og samtidig meget svært. Det befriende ligger i at når vi er små er vi afhængige af at høre til hos vores forældre og derfor tilpasser vi os så godt vi kan for på den måde at være en del af gruppen på bedste vis. Det er en helt naturlig mekaniske der sikrer, at vi overlever. Når vi er voksne, kan vi udfordre det og skabe noget andet og anderledes. Vi har friheden til at slippe vores bagage og gøre noget andet. Eller mene noget andet. 

Når jeg samtidig siger at det kan være svært er det fordi at det vi er opvokset med, er blevet so meget det rigtige for os at det kan være svært for os at udfordre. Er vi eksempelvis vokset op at det vi skulle rydde op før vi måtte lege, hygge os, få slik eller mor havde tid til at gå på legepladsen, vil der være mulighed for at du som voksen også lever devisen ”man skal yde før man kan nyde”. Det kan være godt for nogle og virkelig skidt for andre. Således kan det du har været en del af indtil nu, godt kræve en hel del at ændre på.

 

Læring fra fortiden er noget af det vigtigste. Vi skal ikke hænge i den eller lade den diktere os. Vi skal lære af den.

Søg i blandt

579

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
En hemmelighed ved lykke er at lade alle situationer være, som de er, i stedet for hvad du synes, de burde være.  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev