facebook Pixel Image On Coach.dk

  8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Klar til at møde en ny dag med et smil? "

Hvad gør du påen regnvejrsdag?

Det har regnet på mit vindue....

Er det muligt at være en del af verden anno 2018 og samtidig leve i overensstemmelse med sine værdier? Værdier fx at alles behov tæller, respekt og ligeværd, og omsorg for naturen?

I mørke øjeblikke er det, som om det er en modsigelse. Denne verden har et så højt tempo med sit blinde forbrug af unødvendige plastikting og dope til enhver afhængighed. Vi ved ikke, om klimakrisen vil udradere livsgrundlaget for vores børnebørn. Krige og undertrykkelse. Kemikalier og stråling. Forekomsten af stressnedbrud og angst er alarmerende; udnyttelsen af ​​dyr og naturen er hjerteskærende.

Listen synes at være uendelig. Hvordan kan jeg på nogen måde undgå at fremme alt det, der truer os, når jeg samtidig vil betale mine regninger og have mulighed for at besøge dem, jeg holder af?
 

Håb?

Jeg skriver denne artikel fra et pessimistisk hjørne, som jeg ellers ikke ofte besøger. Jeg er jo coach! Jeg ser jo muligheder, ikke begrænsninger!
Jeg tænker på min svigermor, som kiggede rundt, da børnene var i deres mest krævende alder, og haven emmede af forsømmelse. Hun sagde: "Hvor er der dog dejligt meget at hjælpe jer med". Sådan er min tilgang. Lad mig gøre noget - hvad som helst - og det vil gøre det nemmere for mig at eksistere midt i håbløsheden. Men ikke i dag. I dag har jeg brug for håb for at komme i gang igen.

For mine klienter har jeg også erfaret, at håb er en vigtig faktor, især for dem, der lider af kronisk sygdom eller smerte eller på anden måde står i en bekymrende livssituation. Håb om, at deres lidelse betyder noget, eller at solen i sidste ende vil brænde tågen væk, og alt vil give mening igen.

Måske min blues skyldes, at jeg i går ikke lykkedes med at nå ind til en person i en dyb og voldelig konflikt med sin ex, som jeg blev inviteret til at mægle. Eller måske havde jeg bare en mindre travl dag end normalt, og det gav mig plads til at reflektere.
 

Læren fra Titanic

Tænker på de fire musikere i filmen Titanic, før havet slugte skibet. En rejste sig og sagde: "D'herrer, det har været et privilegium at spille med Dem," så gik han en kort runde, så sig forvirret om, og satte sig ned og spillede videre med de andre. Intet andet syntes meningsfuldt.

Noget i mig siger; at selvom det ser sort ud, så skylder jeg vores efterkommere at gøre mit bedste. Mit bedste er at modellere, hvad jeg tror er svaret på tidens udfordringer, og kommunikere det til andre. At forstå andre mennesker, som de ønsker at blive forstået; at spise fødevarer, der er dyrket i respekt for naturen; at forbruge varer, som jeg kan stå inde for.


Men det er udmattende, og jeg falder tilbage igen og igen, især fordi det synes omsonst at slukke lyset efter sig og tage cyklen til Brugsen, når jeg ved hvilke kræfter, der driver udviklingen i verden.

For at holde mig i balance og komme op i sadlen, når jeg er faldet af, har jeg brug for ligesindede til at dele latter, tårer og medfølende ord med.

Det, jeg IKKE har brug for, er opmuntring á la "Du skal se, det er nok ikke så slemt", eller peptalks, "Tænk på alle de mennesker, du har påvirket, du gør jo alt hvad du kan", eller gode råd: "Du skulle tage at se denne her film, den vil du synes om!"  Jeg har heller ikke brug for en coach, der ansporer mig til at tænke positivt.

Jeg vil omgive mig med mennesker, der tillader mig at græde over denne verdens retning, der synes umulig at kurs-korrigere; der sørger sammen med mig, og der opfordrer mig til at fortsætte på trods, ikke i benægtelse af de eksisterende forhold. At forsøge at inspirere andre til at opbygge den verden, vi drømmer om, fordi der ikke er noget, der giver mere mening.
 

Vi er i samme båd

Jeg tror på at fællesskabet er nøglen. Det er en illusion at tro, at vores lykke ligger i egne hænder. Ingen af ​​os er alene. Hvad der ligger hos hver af os, er ansvaret for at gøre noget.
Hvis du taler med en ven eller en kollega, der som jeg lider af verdensblues, så prøv at undgå at opmuntre, forklare eller give gode råd. Prøv i stedet nogle af disse spørgsmål, der understøtter at vi åbner os over for hinanden:

  •     Hvad er det, der nærer din fortvivlelse?
  •     Hvem deler du fortvivlelsen med?
  •     Hvad hvis nu det, du føler, var et normalt og sundt svar på umenneskelige forhold?
  •     Hvis der var en kritisk masse af mennesker, der tænker og drømmer som dig, hvordan ville det påvirke dig?
  •     Hvem kan du støtte? Og hvem er din støtte?
  •     Hvad er én ting, du kan gøre, som trods alt bidrager til den verden, dit hjerte længes efter?


Det er ikke så ligetil at få gang i samtalen om, hvor absurd det er at forfølge et godt liv med stor bil, bedre  hus og lange udlandsrejser i denne verden på kanten af ​​sammenbruddet. Det er mere bekvemt at tale om bilmærke, huspriser og rejseselskaber - i hvert fald for mig, som generelt en person, der gerne vil skabe god stemning i samtalen.

Men jeg opfyldes nogle gange af håbløshed, og nu, efter at natten er omme, og solen har brændt tågen væk, tror jeg, at modgiften er at tale om og gøre plads til den, modløsheden, håbløsheden og fortvivlelsen. Og finde hinanden dér, så vi kan gøre noget, sammen.

 

Regnvejrsliste

Efter en nat som denne er jeg taknemmelig for, at jeg har en liste liggende over ting, der kan hjælpe mig på en regnvejrsdag.
Min liste indeholder bestemt musik, 'comfort food' - mad der virker som forkælelse, venner jeg kan lide at tale med. Og aktiviteter, såsom at gå med hunden eller skrive. I nattens mørke arbejdede det sidstnævnte for mig. Dette er resultatet.

Hvordan er din regnvejrsliste?
Og hvordan kan du blive den ven, der optræder på andres regnsvejrsliste?

Oprettet af

Profilbillede af Pernille Plantener på Coach.dk

Pernille Plantener

Indlæg nr. #990
06-04-2018 12:27

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Kurser på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Videregående Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mindfulness kurser - Line Buch på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mentorcoaching (06/13) på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212