Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Hvad kan vi lære af en (u)retfærdig X Factor dommer?

Hvad kan vi lære af en (u)retfærdig X Factor dommer?

Den sidste tid har min datter sunget Rasmus Seebachs ”Øde Ø” for fuldt skrald herhjemme. Hun skulle sammen med resten af sin 1. klasse synge sangen for hele skolen. Så der er blevet øvet, øvet og øvet. Hun kan teksten til UG – men synge rent, det kan hun ikke – endnu.

Samtidig sidder jeg som mor og tænker, at om ikke mange år, så er det ikke umuligt at øjestenen, som så mange andre, ønsker sig med i køen til X Factor?

Hvis min datter virkelig VIL deltage, så skal hun selvfølgelig det. Jeg vil IKKE lyve for hende og sige, at hun synger fantastisk. OG jeg ved samtidig at det ikke bliver hendes eneste møde med en hård, realitets-rammende, ubarmhjertig og måske endda uretfærdig virkelighed.

Har du mødt modstand på din vej? Så er du godt hjulpet…

Og jeg føler, det er min pligt som forælder at klæde hende bedre på end nogle af de håbefulde – og mere eller mindre talentfulde – deltagere, vi møder i X Factor. Det er ikke kun de 15-årige uden en tone i livet, der uforstående bryder sammen for rullende kamera. Også voksne – med og uden talent for sang og performance – lader tilsyneladende en oplevelse af modstand & nederlag påvirke dem helt ud af proportioner.

Så inden min datter er gammel nok til at entrere X Factor, vil der med garanti være masser af muligheder for at møde modstand på vejen, så hun langsomt og sikkert styrker sin modstandskraft, sin evne til at klare modgang og får opbygget et sundt syn på det der måske umiddelbart kan føles som nederlag, men i virkeligheden er læring.

Og jeg vil gøre mit til at lære hende at håndtere og vokse af modgang.

Modstandskraft, udholdenhed, stamina

Vi har en del modstandskraft og udholdenhed medfødt i vores personlige styrker, og så har vi mulighed for at træne og bygge på hele livet igennem. Jo mere vi træner, jo stærkere bliver vi.

Hvordan hjælper vi børnene – så de også kan tåle en (u)retfærdig omgang fra Blachman?

Lær at begå fejl

Lad barnet at begå fejl, og opleve sorg, skuffelse og fiasko. Det kan være virkelig, virkelig hårdt, men vores børn har brug disse erfaringer for at udvikle og træne deres modstandskrafts-muskel. Gå selv foran, og vis at det ikke er farligt at begå fejl, og hvordan du selv håndterer, at du ikke altid gør det rigtige.

Mærke og arbejde med følelser

Sig nej til dit barn & sæt grænser – så barnet oplever, at ikke alle dets ønsker bliver opfyldt. Støt barnet, når det er frustreret ved at anerkende de følelser, der opstår. Lær barnet at alle følelser er ok/”rigtige”. Hjælp med at sætte ord på barnets følelser, når det bliver skuffet over en kammerats opførsel, når det bliver bange, eller når det er nervøst for noget, som kommer til at ske.

Snak med barnet om de forskellige følelser, og hvordan de opleves i kroppen. Lær barnet, at han/hun ikke ”er sine følelser”, at følelser er midlertidige og at barnet selv kan gøre noget for at ændre sin egen tilstand. Små teknikker til at håndtere vrede eller angst: Tæl til ti, gå væk, tag dybe indåndinger, tænk på situationer hvor du har været rolig og i balance.

Elsk betingelsesløst

Vis du elsker barnet– lige meget hvilken følelse der regerer lige nu. At det er trygt og sikkert at være barn, og lige præcis du som forælder altid er der.

———————-  o ———————-

Og ja – livet gør ondt en gang imellem. Det er GODT – for det træner modstandskrafts-musklen!

Og hvis Blachman ender med at sende en af sine ordrige svadaer om manglende talent og eksistentielle ligegyldigheder afsted efter dit eller mit barn, så vil sejren være at kunne sige ”pyt” eller ”tak”.

Synes du, det er svært?

Og det var så konkrete redskaber til at hjælpe dit barn. Føler du, at det er svært, måske fordi du aldrig selv har lært at begå fejl, være i dine følelser, kende dine styrker og elske dig selv betingelsesløst?

Du kan så starte med at træne de enkle trin på dig selv og mærke hvordan du øger din egen modstandskraft.

Skrevet af:

Abell Coaching & Udvikling

Profilbillede af Stine Abell på Coach.dk

d. 14-01-2015 14:34

Søg i blandt

621

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
I den sidste ende fortryder vi kun, de chancer vi ikke tog  [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev