Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Hvordan vil du gerne have at din jul skal være?

Hvordan vil du gerne have at din jul skal være?

Hovrdan vil du gerne have at din jul skal være?

 

Julen skal være hyggelig, festlig, hjertelig og i familiens skød. Ja, det siger man jo. Men hvordan står det til i dit hjerte eller sagt på hverdagssprog – hvordan har du det når du står overfor julemåneden? Er det ren hygge og idyl eller bliver du lidt træt, forpustet og trist bare ved tanken? Hører du til de sidste, så læs med her, hvor du får nogle råd til hvordan det er nemmere at være familie i denne juletid.

 

  1. Det første område handler om tid. Tid er en faktor der tit kommer i spil omkring højtider og manglen på samme kan synes ekstra stor. Du og din familie skal have tid til alle de ekstra ting I gerne vil. Vi vil nemlig ofte gerne nå meget mere end vi plejer, med den samme tid til rådighed, hvilket gør planlægning til en virkelig god ide og børnene kan, alt efter alder, deltage i denne planlægning. I forhold til planlægning kan sådan noget som mad og måltider være et godt sted at sætte ambitionerne ned. Kig på om det er muligt at bestille mad udefra, uddelegere opgaver eller lignende. Måske skal I også spise på andre tider i forhold til julekalender i tv. Husk at julekalenderen ofte kan ses på andre tider via nettet. Hvis dette er muligt, så se det når det passer ind i jeres program.

Det kan godt betale sig at huske dig selv i en tid der ofte er mere travl og anderledes end resten af året. Gør noget du synes er sjovt og inspirerende, så du har overskud.  Forældrenes tilstand smitter på børnene. Hvis du har tendens til at ville mange ting og sommetider oplever at det bliver for meget, så kan det være en god ide at sætte ambitionsniveauet lidt ned og slække på dine egne krav til dig selv. En konflikt kan nemt opstå hvis vi har sagt ja for mange gange uden at mene det, fordi vi så til sidst kan blive så pressede at vores nej, kommer ud på en uhensigtsmæssig måde.

Vil du være ekstra på forkant, da læg også tid ind til det uforudsete og impulsive.

  1. Arrangementer er der ofte mange af i december. Prioriter derfor hvilke der er vigtigst for jer og vær nærværende og tilstede, i stedet for at løbe rundt til mange forskellige, hvor du måske kun er halvt tilstede. Slå gerne nogle ting sammen og gå i skoven og saml ind til juledekorationer, med den gode gløgg i termoflasken. En mulighed i forhold til arrangementer er også at dele sig, hvis der er flere i familien der gerne vil til noget. Skal du selv have gæster kan du for at gøre det nemmere ved at bede gæsterne om at medbringe noget eller købe dig til nogle ting som eksempelvis mad, drikke, pynt mv.

Det kan også være en ide at flytte nogle traditioner til andre tider på året. Ja, det kan man nemlig godt. Det handler ikke om at flette julehjerter i juni, men om at mødes og gøre mere ud af påsken eller Sankt Hans, en bestemt koncert eller cykeltur, i stedet for at vi skal nå at mødes med alle i en travl december.

  1. Gaver hører sig til i december. At få købt disse ved jeg kan tage pusten fra mange. Er du en af dem der synes det er en byrde, så er planlægning her alfa omega. Mange gaver kan købes online (hvilket kan spare tid og nogle gange penge, da du så ikke kommer til at lave impulskøb eller har børn med der pludselig er sultne). Du er således heller ikke afhængig af åbningstider og trafik. Nyder du at gå på gaveindkøb, så er det jo rigtig dejligt og det kan i så fald kombineres med at ses m veninden og shoppe sammen.  En mulighed er også at du eller dine børn laver nogle gaver selv. Hjemmelavede værtindegaver kan laves i hyggelige stunder og modtageren spare sin tid, ved ikke at skulle ud at bytte dem J. Sørg for at de hjemmelavede ting, hvad enten det er gaver, julekort eller småkager laves, når og hvis, du virkelig gider. De minder vores børn bedst husker er forbundet med stemninger og tonen i vores ord, så frem for alt skal det være noget der giver JER en hyggelig stund.
  2. Om noget er julen traditionernes tid og det kan både være sjovt og hårdt. Mærk efter og gør op med ”skal” og ”burde”. Nyd det eller skyd det, som jeg plejer at sige. Gør du det af vane eller fordi du reelt set har lyst. Når du har taget et aktivt valg, bliver det også både mere givende for dig og nemmere at stå igennem hvis valget har været at gøre det for eksempelvis, din partners skyld. Det kan være at det er i år er året hvor du skaber nye traditioner eller luger ud i de gamle. Gå lidt på opdagelse i om du gør noget fordi du har lyst eller fordi ”det gør vi jo”. Hvilken reaktion det eventuelt afføder hos andre, må stå for deres regning.
  3. Alle i familien er forskellige hvilket også kommer til udtryk i forhold til det tempo vi hver især kan holde til i dagligdagen. Det er de voksne der har ansvaret for stemningen i familien og derfor er de voksnes tone og ord afgørende for om og hvordan vores børn giver udtryk for deres behov. Dette kommer tydeligt til udtryk i julen (og andre tidspunkter der adskiller sig fra dagligdagen). Lyt til hvad dit barn kan holde til og accepter at børnene er forskellige og at det kan være noget andet end det du som forældre gerne vil. Det er vigtigt at huske at børnene kan sagtens blive hørt uden at for alle deres behov og ønsker opfyldt. Bare det at vi får lov at give udtryk for hvordan vi har det, uden at blive bedømt, gør at vi bedre kan holde til for eksempel et besøg vi ikke gider. Og apropos ønsker, så gælder det samme i forhold til ønskelisten. Vi kan måske ikke få alt det vi ønsker os, men det er så vigtigt at vi ikke fratages muligheden for at bevare ønsket, håbet og drømmen. Lige nu er det måske en særlig dukke, senere i livet et job, en partner, en bolig.

 

Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og nytår.

 

 

 

 

Søg i blandt

578

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Man får ikke muskler af at cykle i medvind  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev