8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Lider du af ulykkelig kærlighed? "

Kan redskaber redde parforholdet?

Har du nogensinde købt en køkkenmaskine, fx en juicer, med intentionen om at leve sundere? Eller et par håndvægte med intentionen om at træne og blive stærkere? Og begge dele er endt med at blive stuvet af vejen til en anden gang, for selvom du ikke er tilfreds med din livsstil eller krop, så er det alligevel lettere at leve med det som det er, frem for at holde fast i at juice eller træne.

Så hvad har dette med parforholdet at gøre?
Jeg coacher jævnligt par, der har prøvet mangt og meget for at rette op på deres parforhold. Det være sig bøger, kurser, teknikker, terapi, psykolog, familierådgivning osv. Og nu kommer de så (endnu engang) til en person, som de har tillid til kan ”fixe” deres udfordringer. Dejlig tillid synes jeg, og hatten af for at de endnu engang vil give det en indsats. De vil gerne have redskaber til hvordan de kan rette op på eller komme videre i forhold til det, der ikke fungerer i deres parforhold. Personligt glæder det mig, når par ”kæmper” og lægger ekstra energi i ønsket om at ville hinanden og forholdet, frem for at kassere og give op.

For nogen tid siden sad jeg med et par, der havde udfordringer med at have fælles interesseområder og som have forskellige behov og ønsker til hinanden. Jeg introducerede dem for en model for det fælles ”rum” og et redskab til at definere hvad der lå deri og hvordan de kunne arbejde videre med det derfra. Da jeg så dem igen en måneds tid senere, havde de ”blot tænkt” lidt over det, men ikke decideret brugt redskabet.

For mig svarer det til det med juiceren eller håndvægtene. Man kan tænke på, at man skal til at juice eller træne. Man kan have et ønske om at gå i gang. Man kan forestille sig resultatet, men så kommer man ikke videre.

Så kan redskaber redde parforholdet? Måske ja, men et redskab, der ikke bliver brugt ruster, bliver støvet eller bliver gemt eller glemt og så er det jo ikke meget bevendt. Omvendt, hvis man lærer at mestre et redskab bruger det hver dag, lader det blive en del af den daglige rutine, så bliver man ikke kun bedre for hver gang, men man finder måske også nye raffinerede måder, at bruge værktøjet på, som giver spændende og endnu mere givende resultater. Redskaber er derfor til for at skulle bruges. Lader man dem ligge er pengene spildt og sjovt nok glemmer man, at man havde redskabet – for så flere år senere igen at ønske at investere i et lignende.

Derfor: Når du har et behov eller ønske, og når du beslutter dig for investeringen i et redskab, så husk bruge redskabet. På den måde har redskaber en bedre mulighed for at redde parforholdet. Husk også at forebyggelse er så meget lettere end genopretning af et parforhold, der er begyndt at kuldsejle.

Oprettet af

Profilbillede af CoachSpirit på Coach.dk

CoachSpirit

Indlæg nr. #974
01-01-2018 19:33

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Kurser på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mindfulness kurser - Line Buch på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Videregående Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Coachuddannelse på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Mentorcoaching (06/13) på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212