Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Kan redskaber redde parforholdet?

Kan redskaber redde parforholdet?

Har du nogensinde købt en køkkenmaskine, fx en juicer, med intentionen om at leve sundere? Eller et par håndvægte med intentionen om at træne og blive stærkere? Og begge dele er endt med at blive stuvet af vejen til en anden gang, for selvom du ikke er tilfreds med din livsstil eller krop, så er det alligevel lettere at leve med det som det er, frem for at holde fast i at juice eller træne.

Så hvad har dette med parforholdet at gøre?
Jeg coacher jævnligt par, der har prøvet mangt og meget for at rette op på deres parforhold. Det være sig bøger, kurser, teknikker, terapi, psykolog, familierådgivning osv. Og nu kommer de så (endnu engang) til en person, som de har tillid til kan ”fixe” deres udfordringer. Dejlig tillid synes jeg, og hatten af for at de endnu engang vil give det en indsats. De vil gerne have redskaber til hvordan de kan rette op på eller komme videre i forhold til det, der ikke fungerer i deres parforhold. Personligt glæder det mig, når par ”kæmper” og lægger ekstra energi i ønsket om at ville hinanden og forholdet, frem for at kassere og give op.

For nogen tid siden sad jeg med et par, der havde udfordringer med at have fælles interesseområder og som have forskellige behov og ønsker til hinanden. Jeg introducerede dem for en model for det fælles ”rum” og et redskab til at definere hvad der lå deri og hvordan de kunne arbejde videre med det derfra. Da jeg så dem igen en måneds tid senere, havde de ”blot tænkt” lidt over det, men ikke decideret brugt redskabet.

For mig svarer det til det med juiceren eller håndvægtene. Man kan tænke på, at man skal til at juice eller træne. Man kan have et ønske om at gå i gang. Man kan forestille sig resultatet, men så kommer man ikke videre.

Så kan redskaber redde parforholdet? Måske ja, men et redskab, der ikke bliver brugt ruster, bliver støvet eller bliver gemt eller glemt og så er det jo ikke meget bevendt. Omvendt, hvis man lærer at mestre et redskab bruger det hver dag, lader det blive en del af den daglige rutine, så bliver man ikke kun bedre for hver gang, men man finder måske også nye raffinerede måder, at bruge værktøjet på, som giver spændende og endnu mere givende resultater. Redskaber er derfor til for at skulle bruges. Lader man dem ligge er pengene spildt og sjovt nok glemmer man, at man havde redskabet – for så flere år senere igen at ønske at investere i et lignende.

Derfor: Når du har et behov eller ønske, og når du beslutter dig for investeringen i et redskab, så husk bruge redskabet. På den måde har redskaber en bedre mulighed for at redde parforholdet. Husk også at forebyggelse er så meget lettere end genopretning af et parforhold, der er begyndt at kuldsejle.

Skrevet af:

CoachSpirit

Profilbillede af Susanne Povelsen på Coach.dk

d. 01-01-2018 19:33

Læs mere om profilen her »

Søg i blandt

625

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Hvis man altid har det sjovt, mærker man ikke, at man har det sjovt. Derfor skal man også kede sig engang imellem...  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev