8282 1212

  8282 1212
Logo for Coach.dk

Går skilsmissen ud over børnene?

Logo for Coach.dk

Går skilsmissen ud over børnene?

Når tårer forskrækker

Når tårer forskrækker


Hvis du er en af dem, der kan have følelserne siddende uden på tøjet, så har du måske oplevet, at dine tårer forskrækkede eller forstyrrede situationen/kommunikationen. Men hvorfor gør de det? Og hvad kan du selv gøre?

Jeg har en teori: Mennesket er fundamentalt set et flokdyr. Vi har brug for, at der er en harmoni og ro i gruppen for at vi kan samarbejde bedst muligt. Det er der, vi er trygge, og det er der, vi er mest sikre på os selv og på de andre i flokken.

Når vi så bliver udsat for tårer, bliver vi usikre på, om vores harmoni og tryghed er “under angreb” - om balancen bliver forstyrret. Nogen hører til i det segment, man kunne kalde for “pleasere” - har behagesyge - kan også få den ide, at tårerne skyldes noget, de har gjort, og som de ikke burde have gjort.

Nogen har fundet ud af, at de kan bruge tårer til at manipulere med - fordi vi ofte instinktivt reagerer ud fra, at vi skal få tårestrømmen til at stoppe. Ofte ved at den manipulerende enten får sin vilje eller får stoppet en svær samtale. Er du en af dem, der bruger tårer på den måde, så tænker jeg, at du har en pligt til at lære at håndtere konflikter bedre.

Forskrækkelsen over et medmenneskes tårer kan udløse forskellige reaktioner, hvor de forskrækkede trækker sig, bliver aggressive, bliver undskyldende, forsøger at trøste eller bliver omsorgsfulde - og de fleste vil helst have, at tårerne bare forsvinder. Og det at der er den reaktion kan gøre det svært at komme igennem med sit budskab, som ikke nødvendigvis har noget med tårerne at gøre. Man kan simpelt hen bare være følelses-mæssigt berørt, fordi emnet er vigtigt for en. Og lige der kan tårerne komme til at larme hen over budskabet. Hvis det er noget, du jævnligt oplever, så har jeg følgende råd til dig

  • Når du kan mærke tårerne presse sig på, så skynd dig at fortælle den, du taler med, at du ikke er ked af det, at det bare er følelser. Eller hvis du er ked af det, hvorfor.

  • Fortæl den, du taler med, hvorfor du bliver følelsesmæssigt berørt af emnet - ofte skyldes det stort engagement

  • Fortæl dig selv, at tårerne er ok

  • Sørg for, at tårerne heller ikke forstyrrer dig - du behøver ikke undskylde dem, skjule dem eller være flov over dem. De er tegn på et aktivt følelsesliv og blot en fysisk reaktion på en eller flere følelser.

  • Hvis du står foran en situation, hvor du ved, at du vil blive berørt, og at det vil forstyrre dit budskab, så øv dig hjemmefra i at sige det, du vil sige.

 

Til dig, der oplever og bliver påvirket af andres tårer har jeg følgende refleksioner

  • Prøv at blive bevidst om, hvorfor tårerne påvirker dig. Det kan fx være, at du har oplevet, at nogen har styret situationer ved tårer - og på den måde “misbrugt” tårer

  • Hvordan påvirker tårerne dig? Får de dig til at flygte, til at undskylde, til at vise omsorg eller noget fjerde?

  • Ved du - helt klart - hvorfor den andens tårer er der? Hvad ville der ske, hvis du spurgte?

  • Husk tårer er blot fysiske manifestationer af nogen følelser. De gør ingen skade i sig selv - og de handler næppe om dig.

Søg i blandt

608

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »

Ugens citat

Uanset om du tror du kan eller ikke kan, så får du ret...

, Spot stress
, Stresslinien
, Personprofil.dk
, Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h
, Markedsfør dine produkter overfor coaches
GROW2, Kurser
Få din bannerannonce her »
OM COACH.DK

Nyheder

Til Pressen

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

CVR  26152984

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Bannermarkedsføring

Medlemstilbud

Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A, 4300 Holbæk

+45 8282 1212

mail@coach.dk

Find vej