8282 1212

Coach.dk - et liv i balance
" Klar til at møde en ny dag med et smil? "

Når tårer forskrækker


Hvis du er en af dem, der kan have følelserne siddende uden på tøjet, så har du måske oplevet, at dine tårer forskrækkede eller forstyrrede situationen/kommunikationen. Men hvorfor gør de det? Og hvad kan du selv gøre?

Jeg har en teori: Mennesket er fundamentalt set et flokdyr. Vi har brug for, at der er en harmoni og ro i gruppen for at vi kan samarbejde bedst muligt. Det er der, vi er trygge, og det er der, vi er mest sikre på os selv og på de andre i flokken.

Når vi så bliver udsat for tårer, bliver vi usikre på, om vores harmoni og tryghed er “under angreb” - om balancen bliver forstyrret. Nogen hører til i det segment, man kunne kalde for “pleasere” - har behagesyge - kan også få den ide, at tårerne skyldes noget, de har gjort, og som de ikke burde have gjort.

Nogen har fundet ud af, at de kan bruge tårer til at manipulere med - fordi vi ofte instinktivt reagerer ud fra, at vi skal få tårestrømmen til at stoppe. Ofte ved at den manipulerende enten får sin vilje eller får stoppet en svær samtale. Er du en af dem, der bruger tårer på den måde, så tænker jeg, at du har en pligt til at lære at håndtere konflikter bedre.

Forskrækkelsen over et medmenneskes tårer kan udløse forskellige reaktioner, hvor de forskrækkede trækker sig, bliver aggressive, bliver undskyldende, forsøger at trøste eller bliver omsorgsfulde - og de fleste vil helst have, at tårerne bare forsvinder. Og det at der er den reaktion kan gøre det svært at komme igennem med sit budskab, som ikke nødvendigvis har noget med tårerne at gøre. Man kan simpelt hen bare være følelses-mæssigt berørt, fordi emnet er vigtigt for en. Og lige der kan tårerne komme til at larme hen over budskabet. Hvis det er noget, du jævnligt oplever, så har jeg følgende råd til dig

  • Når du kan mærke tårerne presse sig på, så skynd dig at fortælle den, du taler med, at du ikke er ked af det, at det bare er følelser. Eller hvis du er ked af det, hvorfor.

  • Fortæl den, du taler med, hvorfor du bliver følelsesmæssigt berørt af emnet - ofte skyldes det stort engagement

  • Fortæl dig selv, at tårerne er ok

  • Sørg for, at tårerne heller ikke forstyrrer dig - du behøver ikke undskylde dem, skjule dem eller være flov over dem. De er tegn på et aktivt følelsesliv og blot en fysisk reaktion på en eller flere følelser.

  • Hvis du står foran en situation, hvor du ved, at du vil blive berørt, og at det vil forstyrre dit budskab, så øv dig hjemmefra i at sige det, du vil sige.

 

Til dig, der oplever og bliver påvirket af andres tårer har jeg følgende refleksioner

  • Prøv at blive bevidst om, hvorfor tårerne påvirker dig. Det kan fx være, at du har oplevet, at nogen har styret situationer ved tårer - og på den måde “misbrugt” tårer

  • Hvordan påvirker tårerne dig? Får de dig til at flygte, til at undskylde, til at vise omsorg eller noget fjerde?

  • Ved du - helt klart - hvorfor den andens tårer er der? Hvad ville der ske, hvis du spurgte?

  • Husk tårer er blot fysiske manifestationer af nogen følelser. De gør ingen skade i sig selv - og de handler næppe om dig.

Oprettet af

Profilbillede af Mette Hvied Lauesen på Coach.dk

Mette Hvied Lauesen

Indlæg nr. #1062
15-04-2019 13:39

Har du behov for hjælp til din(e) udfordringer?

Indtast dit navn, beskriv kort din udfordring, og så vil vi ringe dig op hurtigst muligt, for evt. at matche dig med den rigtige coach.

Læs mere om vores unikke match-koncept her »

SPONSERET

Bannermarkedsføring af Team og relationscoaching på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Faa de besoegende fra Coach.dk over paa din egen h på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Personprofil.dk på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Spot stress på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Markedsfør dine produkter overfor coaches på Coach.dk
Bannermarkedsføring af Stresslinien på Coach.dk
Kunne du også tænke dig en annonce her?

OM COACH.DK

Nyheder
Til Pressen
Handelsbetingelser
Kontakt os

HVAD ER COACHING?

Hjælp & råd
Nyheder
Find en Coach

FOR COACHEN

Login
Opret Coachprofil
Bannermarkedsføring
Medlemstilbud
Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A

4300 Holbæk

mail@coach.dk

CVR  26152984

Ring op 8282 1212