8282 1212

  8282 1212
Logo for Coach.dk

Savner du ro og højt til loftet?

Logo for Coach.dk

Savner du ro og højt til loftet?

Sammenligner du dig selv FOR meget med andre?

Sammenligner du dig selv FOR meget med andre?

Når du læser denne artikel, vil jeg bede dig om IKKE at sammenligne den med andre artikler. Jeg vil også bede dig lade være med at vurdere undervejs om den er godt skrevet og også undlade at vurdere, om du synes, det er noget sludder.

Hvorfor nu det?

Først når du læser uden sammenligninger og uden kritiske vurderinger om det er godt eller skidt, er du i stand til at mærke og føle og tænke over, hvad der er af budskab til dig i denne artikel.

Jeg skriver ud fra mine oplevelser, erfaringer og perspektiver på livet og du læser ud fra dine så lad dig endelig inspirere.

Jeg har brugt en stor del af mit liv på at sammenligne mig med andre og det har aldrig bragt mig noget godt. Når jeg sammenligner mig med andre mister jeg enten min kraft eller jeg føler mig bedre og hævet over andre med det resultat at jeg føler mig ensom.

Det har givet mig tanker som Hvis bare jeg var lige så tjekket som hende, så ville jeg….. eller hvis bare jeg var lige så glad, overskudsagtig, smuk, stærk….. som.. , så kunne jeg……
Altså tanker om at andre har det, jeg mangler for at lykkes.

Det har også givet mig tanker som godt jeg ikke er ligesom hende/ham, han er da bare for meget (eller for lidt), for fjollet, for seriøs osv osv. Du kan selv fortsætte remsen.
Tanker som skaber afstand mellem mig og den anden. Kun for at beskytte mig selv i min frygt for at være netop det, jeg dømmer den anden for.

Gennem mit personlige arbejde som coach er jeg gang på gang blevet opmærksom på, hvad der sker med os mennesker, når vi sammenligner os med hinanden.

Når jeg sammenligner mig med dig, sammenligner jeg mig med dit ydre, det du viser mig. Det du lader som om. Vi har alle sammen noget, vi lader som om, når vi går ud i verdenen – en slags maske. Bag masken kan vi have en masse selvkritiske stemmer, som fortæller os at vi mangler noget for at være god nok/være værd at elske.
Når du med din indre kritiske stemme sammenligner dig med den andens ydre ”laden som om” vil dit selvbillede nemt miste pusten. Din indre kritiske stemme vil gøre alt for at fortælle dig, at den har ret og her har du et levende, tydelig bevis for det.

Det er min erfaring at det er forskelligt, hvordan vi reagerer, når vi sammenligner os med andre. Nogle undlader at være sammen med mennesker, der er FOR dygtige, tjekkede, smukke osv osv. Andre gør alt for at lægge sig i slipstrømmen af dem, de ser op til. Men fælles for os alle er at jo mere vi ubevidst sammenligner os med hinanden, jo højere vil vores indre kritiske stemme larme.

For mig var det først, da jeg begyndte at erkende og acceptere at jeg ikke skal have styr på det hele, vide det hele, kunne det hele for at være god nok. Jeg har lov til at være en inspiration for mig selv og andre også med de fejl og mangler, jeg har. Jeg behøver ikke se ud på en bestemt måde for at kunne skabe en værdifuld forskel for mig selv og andre. Og andre er en inspirationskilde for mig. Det gør ikke mig til et mindre menneske at andre ved og kan noget, jeg ikke ved.

Først når jeg husker det, kan jeg lade mig inspirere af andre uden at der er noget i vejen med mig. Og først her kan jeg være en inspiration for andre – lige præcis som jeg ønsker at være.

Så næste gang du tager dig i at sammenligne dig med en anden – så stop op og overvej at du er god nok, lige præcis som du er. Spørg herefter dig selv Hvad er det du ser i det andet menneske og som du længes efter i dit eget liv?

Måske kan det svar give dig mod på at finde din vej til det, du længes efter.

Søg i blandt

608

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »

Ugens citat

Jeg drømte aldrig om succes
jeg arbejdede for den

GROW2, Kurser
GROW2, Coachuddannelse
Annette Kledal - Expand ApS, Mentorcoaching (06/13)
Annette Kledal - Expand ApS, Videregående Coachuddannelse
, ICF Danmark
, Stresslinien
Få din bannerannonce her »
OM COACH.DK

Nyheder

Til Pressen

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

CVR  26152984

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Bannermarkedsføring

Medlemstilbud

Coach.dk - et liv i balance

Nygade 12A, 4300 Holbæk

+45 8282 1212

mail@coach.dk

Find vej