Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

SUPERKVINDER KAN OGSÅ RAMMES AF ALVORLIG STRESS

SUPERKVINDER KAN OGSÅ RAMMES AF ALVORLIG STRESS

”Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg laver her. Det er jo mig, der plejer at hjælpe alle andre, og det er jo mig, der skal klare tingene. Hvad fanden kan du gøre ved mit liv og mine problemer? - Jeg sidder her kun, fordi jeg har lovet min mand at prøve at få noget hjælp.”

Jeg sad overfor en af de mange superkvinder, der findes på rigtig mange arbejdspladser i dag. Super kompetent indenfor sit fag, kreativ og nytænkende, empatisk, vellidt og respekteret, stort overblik og med en stilling hvor hun er forholdsvis højt placeret som mellemleder i det kommunale system. (og det kunne lige så godt være i det private erhvervsliv)

Jeg fik hende til at fortælle mig lidt om hvordan hendes liv så ud lige p.t. og det viste sig, at såvel arbejdsmæssigt som privat har, og havde hun gennem længere tid haft udfordringer udover det sædvanlige.

Vi gennemgik det, jeg kalder stress-barometeret, der beskriver symptomer og stresssignaler, og som de fleste der er ramt af alvorlig stress, eller som er på vej mod alvorlig stress, er reaktionen ofte gråd.

Min fortolkning af gråden er, at det, den stressramte har forsøgt at undertrykke gennem kortere eller længere tid, pludselig bliver virkeligt. De første skridt mod en accept af situationen er på vej, dels ved at personen har booket en tid, og nu sidder foran mig, og dels ved, at personen genkender de fleste af de symptomer, der nu står foran dem sort på hvidt.

 Alvorlig stress er IKKE et svaghedstegn, det er kroppen, der siger STOP

 I denne fase går det op for de fleste, hvor meget kroppen har forsøgt at sige fra, og hvor meget de har ignoreret og dulmet kroppens signaler med fx smertestillende piller, overdrevet motion, for meget rødvin, kaffe, energidrik eller andet. De fleste kan komme med en lang række yderst intelligente og rationelle betragtninger i forhold til deres egen situation, men der er bare altid en masse dårlige følelser, underliggende tanker og overbevisninger, der står i vejen for at kunne bryde de handlingsmønstre, der har bragt dem til at sidde i stolen foran mig, og det er bl.a. noget af det, jeg kan hjælpe med.

Tiden er ved at være gået, og vi har udover stress-barometeret været rundt om rigtig mange emner. Bl.a. har vi gennemgået en her-og-nu status på 11 forskellige livsområder, vi har talt om de vigtigste metoder og redskaber til afstresning, og ”Superkvinden” har fået en række opgaver hun skal udføre til næste gang vi ses, for hun vil rigtig gerne fortsætte i et forløb på 7 – 8 gange.

 ” Jeg er rigtig glad fordi jeg kom. Jeg kan mærke, at det her kan jeg bruge til noget, og jeg vil gerne have det godt igen. ”

Søg i blandt

623

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
sa Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev