Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Hvad psykologisk tryghed ikke er

Hvad psykologisk tryghed ikke er

Amy Edmondson, en anerkendt forsker inden for organisatorisk adfærd, har beskrevet fire centrale misforståelser om psykologisk tryghed. Her er en uddybning af, hvad psykologisk tryghed ikke er:

Det handler ikke om at være "venlig":
Psykologisk tryghed drejer sig ikke om konstant at være venlig eller høflig over for hinanden. Det handler i stedet om at kunne udtrykke sig frit og ærligt uden frygt for negative konsekvenser. Det betyder, at konstruktiv kritik og ærlige meningsudvekslinger er velkomne, selv hvis de indebærer uenigheder.

Det betyder ikke, at man skal sænke præstationsstandarderne:
At skabe et miljø med psykologisk tryghed betyder ikke, at man slækker på kvalitetskravene eller præstationsstandarderne. Tværtimod kan det at føle sig tryg ved at tage risici og indrømme fejl føre til innovation og højere ydeevne, fordi medarbejdere tør eksperimentere og lære af deres fejl.

Det betyder ikke, at man altid skal være enig:
Psykologisk tryghed indebærer ikke enighed på alle punkter. Det er tværtimod et rum, hvor uenigheder og forskelligartede perspektiver kan udtrykkes og diskuteres åbent. Uenigheder er en vigtig del af at finde de bedste løsninger og træffe informerede beslutninger.

Det er ikke et personlighedstræk – det gælder lige meget for ekstroverte og introverte:
Psykologisk tryghed er ikke afhængig af, om man er ekstrovert eller introvert. Det er en kulturel og strukturel egenskab ved organisationen, der sikrer, at alle føler sig trygge ved at bidrage med deres idéer og bekymringer. Både ekstroverte og introverte skal kunne føle, at deres stemme er vigtig og værdsat.

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Livet er som en cykel for at kunne holde balancen skal man fremad...  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev