Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Mine gode råd til en god familieferie med børn

Mine gode råd til en god familieferie med børn

Mine gode råd til en god familieferie med børn

Som coach og familieterapeut ved jeg, at ferier kan være en fantastisk tid for familier at skabe minder og styrke bånd, men de kan også være kilde til både stress og konflikter. Her er nogle gode råd til at sikre, at ferien bliver en positiv oplevelse for hele familien.

Planlægning er guld værd

Involver hele familien i planlægningen af ferien (her tages selvfølgelig højde for børnenes alder). Dette giver børnene en følelse af ejerskab og kan reducere modstand mod aktiviteter. Lav en liste over mulige destinationer og aktiviteter, og lad alle komme med input. Det kan være en god idé at vælge nogle aktiviteter, som alle kan se frem til. Mit råd er at de voksne taler sammen først og dernæst involverer børnene.

Realistiske forventninger

Ferier behøver ikke at være perfekte. Forbered jer på, at der kan opstå udfordringer, og vær fleksible. Sæt realistiske forventninger til, hvad I kan nå og til børnenes opførsel. Det er okay, hvis ikke alt går efter planen. Det kan være nødvendig at justerer planer undervejs i ferien, så vær også ok med at der kan blive ændringer.

Nogle rutiner skal med – andre skal blive hjemme

Selvom ferier handler om at komme væk fra hverdagen, kan det være hjælpsomt at bevare nogle daglige rutiner, især for yngre børn. Regelmæssige måltider og sengetider kan give en følelse af stabilitet og tryghed, hvilket kan reducere stress og uro.

Tag hensyn til alles behov

Husk, at alle i familien har forskellige behov og præferencer. Sørg for at planlægge tid til både fælles aktiviteter og tid, hvor hvert familiemedlem kan gøre noget, de nyder. Dette kan være tid til at slappe af, læse en bog eller lege. Det kan også være meget forskelligt hvor vigtigt det er at planlægge eller være spontan for hver især.

Kommuniker åbent

Åben og ærlig kommunikation er nøglen til en vellykket ferie. Tal om forventninger, bekymringer og ønsker før og under ferien. Lyt til hinanden og vær indstillet på at gå på kompromis. Hvis konflikter opstår, så prøv at løse dem med empati og forståelse. Lyt evt bag om de ord eller handlinger dine børn udviser og tjek om der er noget der skal ændres.

Tag en pause fra teknologi

Begræns brugen af elektroniske enheder under ferien. Dette kan hjælpe med at skabe mere kvalitetstid sammen og reducere distraktioner. Aftal for eksempel visse tidspunkter på dagen, hvor alle lægger telefonerne væk og fokuserer på at være til stede sammen. Vær opmærksom på hvad det er dine børn ser (ligesom i dagligdagen) og brug den ekstra tid du (måske) har i ferien til at tale med dine børn om det de ser og gode skærmvaner.

Med disse råd har ferien gode muligheder for at blive en tid, hvor familier ikke kun slapper af, men også kommer tættere på hinanden og skaber minder, der varer livet ud. At være sammen med andre kan være en livslang øvelse på alle mulige måder og ferien bliver en god mulighed for det også. For nogle forældre sker det at der også opstår svære perioder i perioder i ferien, hvis det ikke går som ønsket eller man finder ud af at det er hård og svært at være sammen med dem vi elsker. Sådan tror jeg mange af os har oplevet det at være meget mere sammen end i hverdagen. Vid at du ikke er alene.

Husk, at det vigtigste er at nyde tiden sammen og værdsætte de små øjeblikke samt at ægte nærvær er vigtige end tid.

 

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Når du taler, gentager du noget, du allerede ved. Hvis du lytter, lærer du måske noget nyt?  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev