Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

”Quiet quitting” og stress…

”Quiet quitting” og stress…

Coach.dk - FInd din coach her

Alt for ofte opleves ”arbejdslivet i ubalance”… mange er begyndt at reagere med ”quiet quitting”... inden eventuel sygemelding. Jeg har selv gjort det og hører tit om det.

”Arbejdsliv i ubalance” kan være kendetegnet ved:

  • umulige vilkår til at gøre sit arbejde ordentligt og bruge sin faglighed
  • højt dokumentationskrav, kontrol, mistillid og ledelsestilsyn
  • højt arbejdspres/ ”Foie gras” (for mange opgaver til for kort tid, så kroppen bukker under)

    Alt dette fører til:
  • dårligt arbejdsmiljø
  • magtesløshed og opgivenhed
  • nedslidende dårlig samvittighed
  • stresssygemeldinger

Hvad gør mennesker, når de oplever et ”arbejdsliv i ubalance”? Hvis det ikke er muligt at deltage aktivt og ændre arbejdspladsen i en bedre retning, hvad gør man så med magtesløsheden? På et tidspunkt vil kroppen tage totalt over og tage styringen ved at melde zombietilstand, out-of-order og alle andre stresssymptomer. Men inden da er der masser af ansvarsfulde og pligtopfyldende mennesker, som kæmper sig på arbejde dag efter dag med batteriet i bund, og i ren overlevelse – som tavst selvforsvar - vælger de bevidst eller ubevidst ”quiet quitting”, hvor man i sit stille sind siger mentalt op, går på arbejde og kun gør det mest nødvendige – for at passe på sig selv og undgå konsekvenser.

Min oplevelse af et arbejdsliv i ubalance toppede, da en værdi-mismatch-storm herskede inde i mig. På min daværende arbejdsplads var regler prioriteret før faglighed... Reglen var at placere sygemeldte borgere i tilbuds-aktivitet allerede den første dag. Da mange af ”mine” borgere kæmpede med stress/angst/depression og ikke turde møde op på centret, mødtes vi fx på en bænk i det fri, og aktivitet var ikke min første tanke, men derimod at møde mennesket og skabe en tillidsfuld relation. Jeg fik direkte at vide, at jeg måtte skubbe fagligheden væk og følge reglerne… Jeg gjorde det, som i dag kaldes ”quiet quitting” (dog aldrig ift. borgerne) i perioden inden jeg sagde op. Havde jeg ikke gjort det - og haft muligheden for det – kunne det let være endt i stresssygemelding.

Forestil dig sunde, trygge, stressfri arbejdspladser, hvor ansatte er glade, ansvarlige, engagerede, sætter sin faglighed i spil, yder en arbejdsindsats med arbejdsglæde, løfter i flok, skaber resultater for alle – og også har energi til privatlivet. Sådan en har jeg oplevet, de findes!

Jeg ved, at mange tiltag er i gang og håber, at der på flere fronter igangsættes endnu flere, som kan minimere at folk bliver stressede og syge af at gå på arbejde. At vi kan få flere arbejdspladser, hvor arbejdslivet er i balance, så quiet quitting og stresssygemeldinger ikke er nødvendigt. Godt nok får jeg så mindre at lave… det tager jeg så gerne med! 

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Livet begynder ved kanten af din comfort zone   [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev