Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212
Profilbillede af Benny Engstrøm på Coach.dk

Medlem siden

08-02-2017

Benny Engstrøm

Coaching og terapi til pårørende af misbrugende

Specialer

Familie & Relationer

Hjortholmvej 51

4340 Tølløse

50574052

50574052

50574052

Hvilken betydning har det at være pårørende til en misbrugende?

Som pårørende til en misbruger vil du typisk komme til at opleve, at du går på kompromis med dig selv og dine værdier. At du konstant kommer til at sætte dig selv og dine egne behov til side. Måske føler du også, at du skal dække over misbrugerens problemer for ikke at afsløre jeres hemmelighed for omverdenen på grund af skam.

Hvis du bor sammen med en misbruger bruger du sikkert meget energi på at regne ud, hvad du skal gøre for at undgå at trigge hans/hendes dårlige humør. Hvis misbrugeren er i en ædru/clean periode tænker du meget på, hvad du skal gøre og ikke skal gøre, for at undgå at være den der udløser misbruget et tilbagefald.

Hvis du er vokset op i en familie med misbrug, og måske aldrig har kendt til andet, vil du sikkert kunne genkende flere af følgende træk hos dig selv:

10 personlighedstræk ved voksne børn af forældre med afhængighedsproblematikker:

1. De er mere optaget af andre end sig selv.

2. De har problemer med at se et projekt igennem fra start til slut.

3. De udviser sort/hvid tankegang.

4. De har problemer med at have det sjovt.

5. De er meget selvkritiske.

6. De søger konstant godkendelse.

7. De føler sig anderledes end andre.

8. De "elsker" dem som har brug for hjælp.

9. De føler skyldfølelse for at forsvare sig selv.

10. De er ekstremt loyale.

Selvværdsproblemer er typisk også en del af pakken, når man er vokset op i et misbrugsmiljø, fordi stoffet altid har haft første prioritet for misbrugeren, og du har derfor bevidst eller ubevidst følt, at du stod langt nede på prioritetslisten!

Et typisk spørgsmål som en pårørende stiller sig selv er, "hvordan får jeg ham/hende til at holde op med at drikke!?" Det første man er nødt til at erkende og acceptere er, at der er kun én som kan få en misbruger til at stoppe misbruget, og det er misbrugeren selv! Der er derimod noget du som pårørende kan gøre for at gøre det vanskeligere for misbrugeren at fortsætte sit misbrug, og samtidig tage vare på dig selv. Det kræver at du som pårøende begynder at gøre noget andet end det du plejer, at du ændre din egen adfærd som hidtil uden at du har haft det til hensigt, indirekte har understøttet misbrugeren i at holde sit misbrug kørende. Det er blandt andet dét jeg kan hjælpe dig med.

Coaching og terapi

I min coaching og terapi gør jeg brug af mange års praktisk erfaring samt de værktøjer jeg har tilegnet mig gennem min uddannelse. Min stil er anerkendende og empatisk. Jeg gør mig umage for at fornemme hvilken persontype jeg taler med, og jeg tilstræber at give en individuel behandling, idet alle mennesker er forskellige til trods for at de kan komme med samme udfordringer. 

Pårørende til misbrugere kan være belastede i forskelligt omfang, og det er ikke alle som er egnede til den form for coaching og terapi som jeg tilbyder. Det kan derfor ske, at jeg vurdere, at jeg ikke er i stand til at hjælpe en person fordi mit tilbud enten ikke er det rigtige tilbud eller at det ikke kan stå alene. Det kan f.eks. være kliniske lidelser som kræver læge og medicinsk behandling. Det er en konkret individuel vurdering jeg vil foretage senest i forbindelse med første samtale.

En session er varer typisk 45 minutter, men kan være mindre, hvis det giver bedst mening.

Om mig

Jeg er uddannet socialrådgiver i 2003 med en bred erfaring fra blandt andet mit arbejde i rusmiddelcentre, kommunale børne og familieafdelinger samt psykiatrien.

Jeg er uddannet alkoholbehandler gennem Sundhedsstyrelsen/Komponent. Herudover er jeg uddannet kognitiv terapeut fra Wattar Gruppen, jeg er ICF certificeret coach hos GROW2, og jeg er uddannet konfliktmægler hos Center for Konffliktløsning.

Jeg har personligt mange års erfaring med selv at være pårørende til misbrugere, og kender derfor til det, at skulle arbejde med at blive mentalt i stand til at tage vare på sig selv i relationen til en misbrugende, eller med at gøre sig fri af relationen.

 

Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev