Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212
Profilbillede af Benny Engstrøm på Coach.dk

Medlem siden

08-02-2017

Benny Engstrøm

Coaching af pårørende til misbrugere

Specialer

Familie & Relationer

Hjortholmvej 51

4340 Tølløse

50574052

50574052

50574052

Hvilken betydning har det at være pårørende til en misbruger?

Som pårørende til en misbruger vil du typisk komme til at opleve, at du går på kompromis med dig selv og dine værdier. At du konstant kommer til at sætte dig selv og dine egne behov til side. Måske føler du også, at du skal dække over misbrugerens problemer for ikke at afsløre jeres hemmelighed for omverdenen på grund af skam.

Hvis du bor sammen med en misbruger bruger du sikkert meget energi på at regne ud, hvad du skal gøre for at undgå at trigge hans/hendes dårlige humør. Hvis misbrugeren er i en ædru/clean periode tænker du meget på, hvad du skal gøre og ikke skal gøre, for at undgå at være den der udløser misbruget på ny! 

Hvis du er vokset op i en familie med alkoholmisbrug, og måske aldrig har kendt til andet, vil du sikkert kunne genkende flere af følgende træk hos dig selv:

10 personlighedstræk ved voksne børn af alkoholikere

1. De er mere optaget af andre end sig selv.

2. De har problemer med at se et projekt igennem fra start til slut.

3. De udviser sort/hvid tankegang.

4. De har problemer med at have det sjovt.

5. De er meget selvkritiske.

6. De søger konstant godkendelse.

7. De føler sig anderledes end andre.

8. De "elsker" dem som har brug for hjælp.

9. De føler skyldfølelse for at forsvare sig selv.

10. De er ekstremt loyale.

Selvværdsproblemer er typisk også en del af pakken, når man er vokset op i et misbrugsmiljø, fordi stoffet altid har haft første prioritet for misbrugeren, og du har derfor bevidst eller ubevidst følt, at du lå langt nede på prioritetslisten!

Et typisk spørgsmål som en pårørende stiller sig selv er, "hvordan får jeg ham/hende til at holde op med at drikke!?" Det første man er nødt til at forstå her er, at der er kun én som kan få en misbruger til at stoppe misbruget, og det er misbrugeren selv! Der er derimod noget du kan gøre for at gøre det vanskeligt for misbrugeren at fortsætte sit misbrug, og samtidig tage vare på dig selv. Det kræver at du begynder at gøre noget andet end det du plejer, at du ændre din egen adfærd som gør det muligt for misbrugeren at holde sit misbrug kørende, og det er den del jeg kan hjælpe dig med!

Coaching

I min coaching gør jeg brug af mange års praktisk erfaring samt de værktøjer jeg har tilegnet mig gennem min uddannelse. Min coaching stil er blød og empatisk. Jeg gør mig umage med at fornemme hvilken persontype jeg sidder med, og forsøger at tilpasse min stil til den konkrete person jeg skal coache. Det betyder også, at jeg kan have en konfronterende og/eller "provokerende" tilgang, hvis jeg føler det er det der skal til for at personen kan flytte sig.

Pårørende til misbrugere kan være belastede i forskelligt omfang, og det er ikke alle som er egnede til coaching. Der vil være nogle som i stedet har behov for terapi. Det kan derfor ske, at jeg vurdere, at jeg ikke er i stand til at hjælpe en person fordi coaching ikke er det rigtige tilbud, og derfor må sende vedkommende videre til et mere relevant tilbud som fx terapi. Det er en konkret individuel vurdering jeg vil foretage senest første gang vi mødes.

En coachingsession er typisk en hel time, men kan være mindre, hvis det giver bedst mening.

Om mig

Jeg er uddannet socialrådgiver med en bred erfaring fra blandt andet kommuner, Kriminalforsorgen og psykiatrien.Herudover er jeg ICF certificeret coach hos GROW2, og uddannet konfliktmægler hos Center for Konffliktløsning.

Jeg personligt mange års erfaring med at være pårørende til misbrugere, og kender derfor til det, at skulle gøre sig fri af en misbruger.

 

Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev