Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Bliv ven med din tvivl - den har oftest noget at give!

Bliv ven med din tvivl - den har oftest noget at give!

"Åh nej, jeg er kommet i tvivl!" Selvom tvivl i virkeligheden hører helt naturligt til på vejen til afklaring - både i privaten og i arbejdslivet, er de fleste af os tilbøjelige til at møde tvivlen som noget forkert. Det indebær, at vi kommer til at betagte tvivl som et problem, der skal løses - en unødvendig og ærgerlig forhindring, som skal overvindes. Derved får vi automatisk og effektivt lukket for potentialet forbundet med tvivlen.

Ja, tvivl har så dårligt et ry, at vi uden at blinke taler om "at udrydde" og "eliminere" tvivl, som om det er ukrudt eller en anden fjendtlig modstander.

Men tvivlen har som regel en vigtig funktion og er en tilstand, vi faktisk bør sætte pris på.

Du kan sammenligne tvivl med motorolie! Den er ligeså vigtig for dig som motorolien er vigtig for en bil: Der skal selvfølgelig ikke anvendes mere motorolie end nødvendigt, men hvis der ikke er nok, slides motoren hurtigt op. Tilsvarende giver det selvfølgelig ikke mening at hænge fast i tvivl, men hvis vi ikke er gode til at være i tvivl, kommer vi til at mangle det, som tvivl kan gøre, og så slider vi på os selv.

Hvad er det, tvivl kan bidrage med?

Tvivl er ofte udtryk for, at du ikke er ligeså parat til en beslutning, som du ønsker dig. Så kan du let komme til at tænke, at det er for dårligt, og at nu må du tage dig sammen og få præsteret en beslutning.

Beslutninger, der træffes på den måde, er sjældent langtidsholdbare - ikke bæredygtige.

Får du i stedet dvælet lidt ved tvivlen og får forholdt dig nysgerrigt og respektfuldt til den, så vil der næsten altid vise sig noget vigtigt og brugbart i forhold til beslutningen. Ja, det vil endda jævnligt vise sig, at det gradvis dukker op for dig, hvilken beslutning, der er den rigtige for dig.

Tvivl kan f.eks.opstå, når du "har sat dig i hovedet", hvad der er den rigtige beslutning men ikke har dig selv med i det. Tvivlen kan her anvendes som en vejviser til en beslutning, som er rigtig og langtidsholdbar for dig.

"Forkerte" beslutninger slider på os - ligesom vi slider på motoren, når den mangler olie. Så husk at anvende "motorolien tvivl"!

 

 

Skrevet af:

Jesper Sloth

Profilbillede af Jesper Sloth på Coach.dk

d. 21-09-2023 12:43

Læs mere om profilen her »

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Livet begynder ved kanten af din comfort zone   [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev