Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Stress - en dør til nye muligheder!

Stress - en dør til nye muligheder!

Stress bliver ofte omtalt på måder, som leder tanken hen på sygdom. Det hedder sig, at man er "ramt af stress" og at man skal "helbredes for stress". Det er ikke helt forkert - men det er heller ikke helt rigtigt. I virkelighedens verden kan stress hverken forstås eller håndteres virkningsfuldt uden at betragte det mere helhedsorienteret. Stress reaktioner er ubehagelige og ikke noget, vi ønsker os. Samtidig er det bare også sådan, at der altid er mulighed for vigtig læring og udvikling knyttet til håndteringen af stress. Jeg har gennem årene arbejdet med rigtig mange mennesker, som døjede med stress og kan heldigvis konstatere, at der ALTID er læring og vigtig udvikling forbundet med håndteringen af stress. Det er min opgave som coach at sørge for, at vi får øje på de udviklingsmuligheder, som er indlejret i stress reaktionerne.

Nogle stressreaktioner kan slet ikke undgås, fordi de er forbundet med noget så positivt som udvikling! Når et gammelt, vigtigt handlemønster ikke længere fungerer, fordi man billedlig talt er ved at vokse fra det - ikke behøver det længere, kan det virke stressende indtil man - evt. via coaching - får øje på sammenhængen og dermed får mulighed for at tage fat om udviklingen og "samarbejde" med den i stedet for at kæmpe imod den. Stress er i den slags tilfælde en integreret del af den positive udvikling, som finder sted.

Mange stress reaktioner kan heldigvis forebygges. Både for den enkelte og for teamet er noget af det mest virkningsfulde knyttet til at arbejde med, hvordan man bruger sig selv i sin daglige praksis. Vi har tre "centre" til rådighed intellektet ("det gode hoved"), følelserne (herunder evnen til indlevelse) og intuitionen (jfr. udtrykket "mavefornemmelse"). Jo bedre adgang til og balance imellem vores anvendelse af de tre "centre" desto mindre risiko for at udvikle stress.  

 

Skrevet af:

Jesper Sloth

Profilbillede af Jesper Sloth på Coach.dk

d. 13-04-2023 08:55

Læs mere om profilen her »

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Livet begynder ved kanten af din comfort zone   [Citater på Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev